Har du plukket tyttebær i høst? Det har jeg, det er nesten litt terapeutisk når man sitter der i lyngen. Det er noe med at man skaffer sin egen mat, men også at jeg føler litt nærhet til naturen. Mer kortreist mat får man heller ikke!
Det er mye du kan bruke tyttebær til; i sauser, bakverk, salater, gryter, som syltetøy og til saft. Jeg bruker å røre bæra med litt honning, slik at det fortsatt smaker tyttebær og ikke bare søtt. Da er det best.
Du trenger:
Tyttebær
Honning, jeg bruker ca en spiseskje til 200 gram bær.
Fremgangsmåte
Ha bæra i en kjele på middels varme på komfyren. Ha på litt vann hvis bæra er tint, hvis den er frossen får du nok vann fra isen.
Sett på lokk, og vent til det begynner å putre. Da begynner du å røre med en visp.
Ha oppi honning, og rør den godt inn.
Bæra er ferdig når den er passe knust.
Synes du det blir mye væske kan du ha på en halv teskje potetmel og røre ut. Da skal det tykne ganske fort.
Rørte tyttebær er kjempegodt til viltkjøtt, lammekjøtt og stek av alle slag. Fryser du ned bæra har du godt syltetøy til jul også!
Ellers er rørte tyttebær perfekt tilbehør til frokosten. Spesielt til pannekaker!