Nøttekaker er noe jeg og mamma har laget hver jul så lenge jeg kan huske. Oppskriften er imidlertid fra farmor. Slik burde det være med alle julekaker, synes jeg; bestemødre er best på kaker.
Disse er naturlig glutenfrie, og jeg har byttet ut hvitt sukker med kokossukker og litt vaniljepulver. Dermed er disse kakene både FODMAP-reduserte og blodsukkervennlige. Så er de utrolig kjappe å lage.
Hasselnøtter er litt sånn midt i mellom når det kommer til FODMAPs (ref. Monash Uni.-appen), men det er lov å ta én kake av gangen. Eller lage mange små!
Du trenger:
200 gram hasselnøtter
1 egg
1 dl kokossukker
1 klype vaniljepulver
50 gram smør/ghee
Slik gjør du:
Mal nøttene, og smelt smøret. Bland alt i en bolle til en klissete deig.
Form nøttekakene på et brett med bakepapir, bruk to teskjeer, så går det lett. De skal se slik ut:
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

Åååh, farmors nøttekaker (litt moddet)! ❤️
Well spotted 😉 Burde egentlig bare endre tittelen med en gang.
Hvordan overleve jula med matallergier - All den rare maten
[…] kan du teste nøttekaker, som lages med hasselnøtter. Jeg har en fin oppskrift fra min farmor her. Bytt ut sukker med kokossukker, så har du et blodsukkervennlig […]