26 Comments

 1. Fermentering!

  Selv har jeg en «ginger-bug» i kjøleskapet som skal fermenteres på nytt i eplesaft når jeg får somlet meg til å lage den (i morgen) 😛

   • Jeg abonnerer på sesongvarer hos en lokal gård, og har fått haugevis av ingefær (de tar også inn varer fra andre steder som de videreformidler). Det måtte brukes til noe, og slik ble det.

    Revet ingefær + sukker + vann gjærer i ~3 dager, så blandes litt i en ny væske (jeg har tidligere brukt grønn te, men kom frem til at te med kullsyre ikke helt var tingen for meg) og fermenteres på nytt. Siden jeg også har fått to kg epler blir andrefermenteringen i eplejuice. Svak smak av ingefær er å påberegne, men har ikke merket sååå mye til den. Stort problem er det da heller ikke 😛

 2. Mina

  Hvor bestiller du fiskesaus fra? Får hverken tak i Red boat på ebay eller amazon som shipper til Norge. Fant den heller ikke på iherb. Vet du om en annen fiskesaus uten sukker eventuelt? Og hvordan går det å bruke vanlig fiskesaus med sukker?

  • Hei! Jeg kjøpte da jeg var i USA, faktisk. Kanskje de ikke sender fra Amazon, nei. Har ikke funnet noen fiskesaus som ikke inneholder sukker i Norge, men det er nok størst sjanse for å finne det i innvndrerbutikkene.

   Det er jo opp til deg om du vil bruke med sukker i, noen synes det er OK, mens jeg liker det ikke. Men det ødelegger ikke oppskriften 🙂

 3. Takk for svar, Ida 🙂 Angående fiskesausen: kan den byttes ut med f.eks hjemmelaget kraft? Er det kun for saltsmakens skyld fiskesausen brukes tenker jeg at den kanskje kan byttes ut…. Kraft har jeg i bøtter og spann og vil i så fall gjøre saken enklere 😉 Regner med at honning / sukker blir «oppbrukt» i løpet av fermenteringsprosessen – stemmer det?

  • Det er den salte smaken du vil ha fra fiskesausen, ja. Kanskje det funker med kraft? Det søte er for fermenteringa, så det er ikke mye igjen av det når den skal spises.

 4. Da skal jeg teste ut kraft når jeg prøver meg på å lage kimchi. Spennende! Har du erfaring fra å lage melkekefir eller vannkefir? Ev tips om hvor jeg kan få tak i kefirkorn? Blir veeeeldig glad for svar på denne kommentaren også, Ida 😉

 5. Annika Arnesdatter

  Dette må jeg prøve. Har spist retten flere ganger, men aldri laget den selv. Vil riktignok bytte ut fiskesausen med soya saus, og honning med agave sirup for å få en vegansk vri 🙂

 6. Kan den fiskesausen erstattes med noe du lager selv, av fisk? Eller er det noe spesielt i den versjonen man kjøper?

  • Ida

   Det er vel egentlig bedre å erstatte med tamari eller coconut aminos, da det er saltsmak du vil ha fram, ikke ren fiskesmak.

   • Ok, ingen spesielle bakterier altså, bare en egnet saltsmak?

    Jeg har en flaske Braggs «Liquid Aminos» som er en naturlig soya saus. Kan den være egnet?

    Børge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *