Dette er skikkelig husmannskost! Jeg blir mer og mer glad i å prøve de tradisjonelle rettene våre, selv om jeg vanligvis er fan av mer krydret og eksotisk mat.
Denne er vel så lett som du får det: Du putter et helt stykke kjøtt oppi kokende vann, basically. Du skal ikke skjære det opp først, engang!
Det beste er om du har kjøtt med bein, for eksempel høyrygg. Det gir god smak OG alle de flotte næringsstoffene som sitter i beinet. Les mer om det her. Det eneste som kreves er tid. Kjøttet skal trekke – ikke koke – i et par timer, så det betyr at du må ha litt god tid. Det er kanskje det vanskeligste med denne suppa – jeg laget den på en fridag. Fordelen er at du får så mye mat at du har middag i flere dager etterpå. Eller frys restene og spis en annen gang! Restemat er alltid bra.
Dropp søtpoteten eller bytt den ut med hvit potet for å gjøre suppa lav-FODMAP.
Uansett, her er oppskriften:
Du trenger:
Ca 1 kilo suppekjøtt, for eksempel bog eller høyrygg, helst med ben
2 liter vann
En bunt vårløk, der du kun bruker den mørkegrønne delen
1/2 sellerirot
1 søtpotet
Jeg brukte også en god slump lammekraft i tillegg til vannet.
Slik gjør du:
Kok opp vannet (og kraften, om du har), og legg så kjøttet oppi. Helt, ikke delt. Kok opp igjen. Bruk en skje eller slikkepott, og ta av skummet som danner seg. Legg oppi vårløk.
Nå skal kjøttet og vårløken trekke i et par timer.
Når det nærmer seg spisetid tilsetter du sellerirot og søtpotet, og lar det trekke med i et kvarters tid.
Nå tar du ut kjøttet, og skjærer opp i små biter. Ha dem oppi suppa igjen. Så kan du enten fiske ut vårløken (den er ganske vassen nå) eller la den være.
Server! Gjerne med friske urter og kanskje til og med brød. Et godt brød uten gluten, melk og andre skumle ting finner du her.
Suppe er gode saker 🙂
Ja absolutt 🙂 Har du prøvd denne?
Noe lignende, jeg bruker oksehaler (og det skal koke leeenge), og butternut squash i stedet for søtpotet.
Whole30 ukemeny uke 2 | All den rare maten
[…] Tirsdag Frokost: Restelaks med rotmos Lunsj: Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker Middag: Fersk kjøttsuppe […]
Verdens mest kremete gulrotsuppe | All den rare maten
[…] er i sesong hele året, mens selleriroten kommer om høsten, så det er bare å bruke. Perfekt til kjøttsuppe, alle slags gryter, eller bakt i […]
Laktosefri kremet gulrotsuppe - All den rare maten
[…] er i sesong hele året, mens selleriroten kommer om høsten, så det er bare å bruke. Perfekt til kjøttsuppe, alle slags gryter, eller bakt i […]
Vietnamesisk kjøttsuppe - All den rare maten
[…] suppe til middag – og gjerne rester til lunsj også. Vanligvis lager jeg bare en enkel fersk kjøttsuppe, men her om dagen prøvde jeg en vietnamesisk-ish variant. Det var nesten like lett, bare med noen […]