3 Comments

 1. Sonja Durand

  Hei, har lyst til å høre dine tanker.
  Jeg jobbet for 10 år siden er 3-skifts turnus (dag, kveld, natt innenfor samme uke) noe som tullet helt med mitt hode og min søvn. Etter dette har jeg ikke sovet bra, egentlig svært svært dårlig. Ble utredet for søvn for 3 år siden, og rundt samme tid gikk på den berømte veggen fordi jeg ikke hadde sovet mer enn noen få timer i så mange år. Ble så medisinert, så nå sover jeg, men henter meg ikke skikkelig inn.
  Jeg er yoga lærer, mediterer, trodde at kroppen skulle komme tilbake til det normale av seg selv, da jeg har stor tro på dens helende kraft.
  For 5-6 år siden ble jeg svært syk i magen, legen fant ikke ut hva det var, men jeg kuttet ut melk og gluten og magen min er fin nå. Mitt immunforsvar har blitt betydelig bedre. Men, jeg sliter fremdeles med utmattethet til tross for at jeg sover (på medisiner).
  Vi lager ren mat her hjemme, jeg har begynt å koke kraft som jeg drikker om kvelden. Jeg tar melkesyrebakterier. Jeg har prøvd magnesium om kvelden, men i motsetning til det de fleste opplever, kjennes det ut som om jeg har drukket 3 kopper kaffe før leggetid. Har forsøkt adaptogener, som mange sover bedre på samtidig som de får mer energi. Energien kjente jeg, men begynte igjen å sove dårlig. Jeg vet at jeg er svært sensitiv for det meste, av tilskudd og vitaminer.
  Vil så gjerne finne igjen energien min, og bli mer stabil (er kroppen i ulage/sliten, så føler hodet med) igjen.
  Phew, det ble langt, kanskje jeg må booke en time hos deg. Men, har du noen umiddelbare tanker?

  • Ida

   Hei! Beklager så sent svar. Turnus kan tulle skikkelig med kroppen og psyken, og jeg tror jeg selv ennå ikke er i mål etter at jeg gikk i turnus for 1,5 år siden. Jeg jobber med det ved å sove åtte timer hver natt – minst, spise bra og næringsrikt, og ta vitaminer og mineraler hver eneste dag. Det er rutine å lage kraft, langkokt kjøtt, lettfordøyelig mat. Omega-3 og vitamin D hver morgen.

   Utfordringen er at vi er forskjellige, så dette er kanskje ikke det som funker for deg. Jeg synes du gjør mye bra. Jeg tenker at det kan være andre ting enn magnesium som gjør at du får hjertebank om kvelden, men det er vanskelig å si hva.

   Send meg gjerne en mail til ida@naturligkosthold.no, så kan vi prate mer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *