16 Comments

 1. […] det faktisk går greit for meg, derfor er det kål som er på bildet over. Jeg bruker også kål i sauerkraut, men det er annerledes, fordi kålen er fermentert, og dermed lettere fordøyelig for de […]

 2. […] siste «forelskelse» er kimchi. Det kan vel kalles den asiatiske versjonen av sauerkraut. Det er utrolig godt, men mer krydret enn sauerkrauten. Her er det også flere ingredienser, og […]

 3. […] det faktisk går greit for meg, derfor er det kål som er på bildet over. Jeg bruker også kål i sauerkraut, men det er annerledes, fordi kålen er fermentert, og dermed lettere fordøyelig for de […]

 4. Raymond PC Karlsen

  Har du noen aning om ved hvilke temperaturer probiotikaen dør? Tenkte på om det er innenfor å varme den bare litt opp før man spiser den?

  • Hei, jeg vet ikke eksakt grader, men jeg ville ikke satset på oppvarming i det hele tatt, for sikkerhets skyld.

 5. Kristin Tennebekk

  Heisann!
  Jeg har laget fermentert surkål som har stått ca 3 uker. Den var grusomt sur og sprø i kålen. Hva gjør jeg videre?

  • Hei! Den skal være sur, så dette er nok riktig. Husk at det er mye sukker i den du får på butikken. Hva mener du med sprø? Det øverste laget kan bli tørt, men hvis det ikke er mugg på så skal det være greit.

   • Kristin Tennebekk

    Hei og takk for svar 😊
    All kål ligger godt under væsken og ingen mugg…tror jeg. Surkålen er jo myk men det jeg smakte var «crisp».
    Hva gjør jeg videre for å kunne spise den?

    • Jeg har også opplevd litt crisp på toppen altså, og det var null stress. Du trenger ikke gjøre noe spesielt, men hvis du er ukomfortabel med det som er sprøtt, bare fjerner du det 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *