42 Comments

 1. […] 2 ss kokosolje 400 gram karbonadedeig 2 store gulrøtter 1/3 sellerirot En håndfull friske oreganoblader (evt. 1 ts tørket oregano) 1 ts kajennepepper 1/2 ts salt 1 1/2 ss kakao 1 ss spisskummen 1 ts allehånde 100 gram tomatpuré 200 gram hakkede tomater på boks (med juice) 3 dl oksekraft (lær hvordan du koker din egen kraft her) […]

 2. […] Kjøttbollene er laget med samme fremgangsmåte som disse, men med italiensk krydder istedet. Hadde i litt hakket frisk persille også. Tomatsausen er faktisk ferdigkjøpt fra Helios, helt uten tilsetninger, men med kapers, oliven og hvitløk (Obs! FODMAP alert!). Jeg pleier vanligvis bare å bruke hakkede tomater og krydre selv med urter som oregano, timian, basilikum og rosmarin. Tomatsausen blandet jeg med oksekraft. […]

 3. […] 2 ss kokosolje 400 gram karbonadedeig 2 store gulrøtter 1/3 sellerirot En håndfull friske oreganoblader (evt. 1 ts tørket oregano) 1 ts kajennepepper 1/2 ts salt 1 1/2 ss kakao 1 ss spisskummen 1 ts allehånde 100 gram tomatpuré 200 gram hakkede tomater på boks (med juice) 3 dl oksekraft (lær hvordan du koker din egen kraft her) […]

 4. […] Her får man en liten dose protein i form av en liten dose gelatin, og en liten dose kollagen. Førstnevnte er byggesteinene i kroppen, men den er ikke den viktigste komponenten i dette tilfellet. Gelatin er nemlig et supert verktøy for dårlig fordøyelse. Gelatin binder seg til vann i kroppen, og hjelper maten gjennom systemet. I tillegg beskytter gelatin slimhinner nedover hele fordøyelsessystemet, og er derfor veldig bra for å reparere for eksempel lekk tarm. Dette er de samme helseegenskapene man får gjennom hjemmelaget kraft. […]

 5. Daniel Nilsen

  Takk for en fin artikkel. Lagde kraft (og surkål forresten) nå i helgen. Lurer litt på hva næringsinnholdet i kraften er. Brukte oksehaler (hadde ok med kjøtt og fett på seg), gulerot, sellerirot, salt og pepper. Hva tror du protein og kcal innholdet er per 100ml?

  Daniel

  • Ja, det skulle jeg også gjerne visst! Litt av «sjarmen» er jo at det er forskjellig hver gang, såklart. Det avhenger av så mye. Supert at du koker kraft og fermenterer selv altså, det er jo både godt og billig og sunt og alt som er 🙂

 6. Madelen

  Hei,

  Takk for fint innlegg om kraft! I et av de øverste avsnittene skriver du om mange fordeler knyttet til det å konsumere kraft dersom man har IBS (noe jeg har). Jeg er veldig interessert i å lese mer om temaet, og lurer derfor på om du vet om noen sider, bøker, artikler eller lignende om temaet?

  Med vennlig hilsen

  Madelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *