Om meg

ida nyborg

Hei, jeg heter Ida!

På denne bloggen utforsker jeg hvordan jeg kan bruke næringsrike og enkle ingredienser i mat til å få god fordøyelse slik den skal være.

Jeg er (blant annet) utdannet kostholdsveileder, men jobber fulltid med markedsføring.

Derfor startet jeg denne bloggen

Etter å ha vært syk store deler av livet fikk jeg i 2012 utført en haug av tester, og gikk gjennom en eliminasjonsdiett. Jeg oppdaget mange feil og mangler ved fordøyelsen min, fikk påvist irritabel tarm og måtte kutte ut stort sett alle ingredienser jeg var vant med fra mitt typisk norske kosthold. Det har vært en omstendelig prosess, men jeg har lært utrolig mye om hvordan mat, stress og søvn påvirker fordøyelsen og helsa generelt.

Jeg har blant annet testet ut FODMAP-dietten over lang tid, derfor er mange av oppskriftene på bloggen perfekt for deg som vil prøve den ut. Kostholdet er utviklet av Monash University i Australia, og har hjulpet mange pasienter med irritabel tarm og andre diagnoser. Jeg følger den ikke lenger, da det er mange andre faktorer som også påvirker fordøyelsen (som stress og søvn). I dag har jeg et kosthold med mest mulig rene ingredienser, lager mat fra bunnen så langt det går og holder meg stort sett unna gluten og melkeprodukter. Det funker best for meg.

Les mer om lav-FODMAP-dietten her.

Heldigvis er jeg glad i å lage mat, og er opptatt av et næringsrikt kosthold. Jeg ønsker at andre også skal bli kjent med verdien av dette. Jeg er overbevist om at mange helseplager lindres ved hjelp av et kosthold som stemmer for den enkelte. Det finnes ikke ett kosthold som fungerer for alle.

Jeg håper at du finner masse inspirasjon til å lage mat fra bunnen, og kanskje noen svar på fordøyelsesrelaterte spørsmål her.

Send meg gjerne en e-post på ida @ naturligkosthold.no hvis du lurer på noe, eller bare vil si hei!