Glutenfrie fristelser til jul

Glutenfri krydderkake
Denne glutenfrie krydderkaka finner du oppskrift på i boka!

Jeg skal innrømme at det er lett å tenke «I år skal jeg bare gi blaffen i å tilpasse kostholdet i jula, og så får det gå som det går». For eksempel å spise gluten selv om man aldri gjør det ellers. Mammas vørterbrød med brunost er jo bare sååå godt!

Og så får jeg kjenne konsekvensene. Da skulle jeg ønske jeg hadde bakt selv likevel.

Nå er det fire år siden jeg kuttet ut gluten fra kostholdet, og jeg har lært meg mange triks og oppskrifter som gjør det enkelt å ikke bli syk i jula. Nå har jeg samlet de beste av dem i den nydelig boka mi! Den inneholder både frokost, lunsj og middager for alle som vil ta vare på fordøyelsen i jula.

Alle oppskriftene er naturligvis glutenfrie, men også uten mel, melk, gjær og sukker. I tillegg får du en haug artikler om hvordan du tar vare på fordøyelsen din og tilpasser måltidene.

Glutenfrie scones
Mmmm, glutenfrie scones til julefrokosten! <3

Mitt triks er å gjøre det så enkelt som mulig for meg selv. Ellers gidder jeg jo ikke! Det skal være enkelt, ingrediensene skal være svært tilgjengelige og resultatet skal bli bra – hver gang. Høye krav, sier’u? Neeeida.

Men det er mulig. En må bare tenke litt utenfor boksen.

Eller finne noen folk som har tenkt utenfor boksen. Det er jo derfor jeg gir ut denne boka nå: For å hjelpe dere som ikke helt har funnet ut av dette med glutenfri matlaging, eller som bare trenger litt ny inspirasjon 🙂

For dere som har funnet ut at glutenfritt er veien å gå, er boka full av gode idéer. Jeg bruker for eksempel ikke mandelmel i bakverkene. Selv om mange gjør det, reagerer også mange på mandelmel. Jeg gjør det selv, så jeg bruker solsikke- og gresskarkjerner og andre frø i stedet. Proteinrike og fulle av vitaminer og mineraler.

Dette er boka jeg selv savnet da jeg måtte legge om kostholdet i 2012. Jeg håper jeg kan hjelpe mange med å holde magen frisk denne jula.

Her kan du lese mer om (og kjøpe!) boka i fysisk eller digitalt format.

Julemat som gjør magen glad

2 thoughts on “Glutenfrie fristelser til jul

    • Hei! Det brukes honning som søtning, men det kan fint byttes ut med lønnesirup. Ellers er det meste greit, bruker som nevnt ikke mandel- eller kokosmel, men kjerner, frø og litt potetmel. Skal gå fint altså 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *