Meatza! Pizzabunn uten mel

meatza med tomat, oliven og basilikum

Hvem sa at pizzabunnen måtte være av mel og vann? Meatza er pizza for alle som elsker kjøtt!

Tja, litt sært er det kanskje, men jeg skal love deg at jeg ikke tenkte det lenger da jeg laget meatza for første gang. Du har jo det samme fyllet du ville hatt på en vanlig pizza, så favorittsmakene er fortsatt der. Og fordi du slipper å lage pizzadeig er det utrolig enkelt og raskt å lage.

Dette er en skikkelig proteinbombe, ettersom bunnen består utelukkende av kjøtt. Jeg må av og til begrense mengden protein i måltidene fordi fordøyelsen blir litt furten, derfor dropper jeg som regel kjøtt som topping og har mer grønt i stedet.

Mine meatza-favoritter

Cherrytomater, oliven og basilikum

Ananas (ingen diskusjon!), pepperoni og purreløk

Rødløk, sopp og aubergine

Pesto (her bruker jeg pesto som pizzasaus), skivet tomat og mozarella

Bacon, purreløk og sopp

Min pizzasaus

Du trenger
1 glass tomatpuré, jeg bruker Mutti (kjøpes på Meny) eller økologisk fra Stavland

1 hvitløksfedd, finhakket (kan sløyfes)

1 ss oregano, tørket

1 ts fennikelfrø, knust

1/2 ts havsalt / himalayasalt

Slik lager du meatzameatza med tomat, oliven og basilikum

Du trenger:

2 pakker kjøttdeig

2 egg

Fyllet du ønsker

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 220 grader.

2. Bland kjøttdeigen med de to eggene i en bolle. Bruk hendene. Trykk kjøttdeigen utover til en tynn bunn på et bakebrett kledd med pakepapir. Bruk gjerne kjevle slik du ville gjort med en vanlig pizzadeig.

3. Sett meatzabunnen inn i stekeovnen – uten fyll – og stek i 10-12 minutter til kjøttet er gjennomstekt. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene du vil ha på toppen.

4. Ta ut brettet, og la overflødig væske renne av.

5. Legg på saus og ditt favorittfyll.

6. Stek videre i 15 minutter til fyllet har fine svikanter – eller til osten er smeltet, hvis du bruker ost.

7. Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *