Rørte tyttebær til middag og frokost

Rørte tyttebær

Har du plukket tyttebær i høst? Det har jeg, det er nesten litt terapeutisk når man sitter der i lyngen. Det er noe med at man skaffer sin egen mat, men også at jeg føler litt nærhet til naturen. Mer kortreist mat får man heller ikke!

Det er mye du kan bruke tyttebær til; i sauser, bakverk, salater, gryter, som syltetøy og til saft. Jeg bruker å røre bæra med litt honning, slik at det fortsatt smaker tyttebær og ikke bare søtt. Da er det best.

tyttebærplukking på hytta

Du trenger:

Tyttebær

Honning, jeg bruker ca en spiseskje til 200 gram bær.

Fremgangsmåte

Ha bæra i en kjele på middels varme på komfyren. Ha på litt vann hvis bæra er tint, hvis den er frossen får du nok vann fra isen.

Sett på lokk, og vent til det begynner å putre. Da begynner du å røre med en visp.

Ha oppi honning, og rør den godt inn.

Bæra er ferdig når den er passe knust.

Synes du det blir mye væske kan du ha på en halv teskje potetmel og røre ut. Da skal det tykne ganske fort.

Rørte tyttebær

Rørte tyttebær er kjempegodt til viltkjøtt, lammekjøtt og stek av alle slag. Fryser du ned bæra har du godt syltetøy til jul også!

Ellers er rørte tyttebær perfekt tilbehør til frokosten. Spesielt til pannekaker!

frokostpannekaker med tyttebær og blåbær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *