Chiagrøt med kiwi og valnøtter

chiagrøt med kiwi og valnøtter
En ny variant av frokostfavoritten chiagrøt. Jeg merker at jeg har lyst på en lett start på dagen nå som det er vår. Er det ikke rart hvordan det fungerer slik? Jeg tror det ligger dypt i mennesket, dette med sesonger og mat.

Her har jeg brukt fersk kiwi og frosne blåbær og rips. Jeg blander gjerne inn litt hjemmelaget yoghurt også.

Hvis du bare vil ha basisoppskriften på chiagrøt, finner du den her.

 

Du trenger:

Gir ca tre porsjoner
1 boks kokosmelk
1 dl vann
2 ss chiafrø
1/2 kiwi
En håndfull hakkede valnøtter
Frosne eller friske bær etter ønske

chiagrøt

Slik gjør du:

Bland chiafrø, kokosmelk og vann kvelden i forveien. La det stå i kjøleskapet over natten, eller i alle fall et par timer hvis du lager den samme dag.

Server med en halv kiwi i skiver, frosne eller friske bær og hakkede valnøtter. Bland gjerne inn bærene i grøten hvis du vil, det blir så fin farge!

chiagrøt med kiwi og valnøtter

4 thoughts on “Chiagrøt med kiwi og valnøtter

  1. Hei, takk for tips! 🙂
    Har prøvd det, men lurer på om jeg kjøpte for stor boks. Følte jeg måtte ha i mye mer chiafrø for samme effekten, tror jeg hadde 400 ml. boks.
    Lurte på hvor stor boks det er snakk om i oppskriften?

    • Hei, beklager sent svar. Bruker du light? For den stivner ikke på samme måte som vanlig kokosmelk. Jeg bruker dessuten Go-Tan sin kokosmelk (250ml) på kartong, den består nesten bare av det tjukke som man vil ha i denne oppskriften. Et tips uansett hva du bruker, er å sette boksen eller kartongen i kjøleskapet noen timer på forhånd, så stivner den og det blir lettere å få bra resultat 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *