Ukas matinspo

Ukas matinspo for deg som er matlei eller vil ha det enklest mulig, men også sunt og godt. Hele min matfilosofi bygger på dette!

Superenkel tikka masala

Bland en halv boks kokosmelk med 1 ss garam masalapulver. Hell over kylling eller laks i form og stek i ovn på 180 grader i 20 min. Her kan du såklart også bruke rester av kylling. Se hele oppskriften på kylling tikka masala her.
tikka masala
Kylling tikka masala.

Grønnsaksspaghetti med kjøttsaus

Bruk agurk, squash eller gulrot som spaghetti! Brun kjøttdeig i en kjele, og krydre med salt, pepper og gjerne noen tørkede urter. Du kan også tilsette stjerneanis, kanel og muskatnøtt – hva enn du har. Tilsett to spiseskjeer tomatpuré og en hel boks hakkede tomater. Tilsett en desiliter tykk kokosmelk, det gjør sausen mildere. La det putre i ca 20 min. til det har kokt inn en del.

kjøttsaus
Squashspaghetti med kjøttsaus

Laks eller torsk i tomatsaus

Bland 1 ss tørkede urter i en boks hakkede tomater. Skjær laks eller torsk i biter, ha dem i en ildfast form og hell sausen over. Du kan ha løk, gulrøtter, brokkoli osv. oppi forma også – hva enn du tåler. Stekes i ovn på 180 grader i 15 minutter.

Crispy-laks

Bland 1 ss mandelmel og 1 ss tørkede urter (provence eller italiensk krydder), og dryss over laksen. Gni det inn med baksiden av en skje. Ha salt over til slutt. Kjempegodt å ha på sennep før krydderet også hvis du liker. Putt i ovnen som vanlig.
crispy laks
Crispy laks.

Ovnsbakte gulrøtter på tre måter

Funker til alt av kjøtt, fisk og fugl. Se hele oppskriften her.
Ovnsbakte gulrøtter
Ovnsbakte gulrøtter

Agurknudler med ristede pinjekjerner

Strimle en agurk med et juliennejern eller en spiralizer. Bland inn spisskummen og sitronskall. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de popper litt. Ha dem over agurknudlene og drypp olivenolje på. Perfekt til alle typer fisk.
laks med agurknudler
Laks med agurknudler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *