Thaiwok med biff

thai beef wok

Jeg elsker wok. Det er så lett og går så fort, og det blir alltid like godt nesten uansett hva du gjør. Ofte slenger jeg bare oppi det vi har av kjøtt, grønnsaker og så dæsjer jeg bare oppi masse krydder jeg liker. Perfekt hver gang. Særlig hvis jeg er raus med spisskummen. Det tror jeg må være mitt favorittkrydder.

Denne middagen tar en halvtime å lage. En hverdagsmiddag bør ikke ta lenger tid, synes jeg. Her kan du fint bruke både kylling, laks, torsk eller oksekjøtt, marinaden passer til alle disse. Vi brukte flatbiff av elg (!) denne gangen, den fikk vi på døra fra Duggurd. Jeg får ikke betalt for å si dette, men jeg synes kjøttabonnementet deres er en herlig måte å utfordre meg selv på kjøkkenet, og så slipper jeg å tenke å hva jeg skal handle av proteiner, for det ligger allerede klart.

Flatbiff er velegnet til wok, for den funker så fint å lynsteke, slik man skal her. Den skal være veldig rød i midten, så her er det viktig med kjøtt av god kvalitet. Flatbiff er også relativt billig biffkjøtt, så det trenger ikke være helg for å bruke det.

Til to personer trenger du:

4-500 gram flatbiff

Wokgrønnsaker, vi bruker bare wokblanding med grønnkål, purre, rødkål og gulrot

1 ss kokosolje til woking

Til marinaden trenger du:

4 ss revet, fersk ingefær

2 finhakkede chili

1 ts havsalt

3 ss sesamolje

3 ss limesaft

2 ss fiskesaus

1 ss honning eller lønnesirup

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i marinaden, og vend flatbiffen i den. La den ligge og godgjøre seg en halvtime på benken, eller hvis du er skikkelig god på planlegging: I kjøleskapet over natta. Den bør i så fall ligge ute en liten stund for å få romtemperatur før du woker den.

Varm kokosolje i en wokpanne på høy varme. Stek biffen hel i to minutter på hver side. Legg til side.

Wok alle grønnsakene, fortsatt på høy varme, til gjennomstekt. Hell restene av marinaden over, og bland godt.

Skjær biffen i tynne skiver rett før servering.

Servér gjerne med frisk koriander.

thai beef wok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *