Bevegelse for fordøyelsen

tur

Man tenker kanskje ikke over det, men det er mer enn mat som påvirker fordøyelsen vår. For eksempel bevegelse. Antakelig er noe av det beste du kan gjøre for magen din å gå en tur.

I perioder er jeg veldig sliten, både på grunn av stress og på grunn av mageplagene. Klart man blir sliten av å være halvdårlig ofte. Men det fører til stillesittende dager og kvelder, og det gjør ikke noe godt for fordøyelsen. Jeg vet at magen helst vil ha en del bevegelse hver dag, derfor har jeg også perioder der jeg er veldig flink til å gå mye. En slik periode har jeg startet på nå, og jeg kjenner allerede at det hjelper.

Det trenger ikke være mer enn å gå hjem fra jobb i stedet for å ta t-banen. Turen tar drøye 40 minutter, og det er jo egentlig bare deilig å klarne hodet og få frisk luft etter en arbeidsdag. I helgene kan jeg gå hvor som helst, det er fine turområder i nærheten av der jeg bor. I jula gikk jeg tur hver eneste dag etter frokost – jeg tror det reddet meg ganske mye, ettersom det jo ble noen utskeielser i matveien. Da The Beatles ble sluppet på Spotify fikk jeg nye turkamerater også – herlig! Uansett, disse turene gjør virkelig godt på mange måter.

botaniskhage
Av og til legger jeg turen til Botanisk Hage på Tøyen. Oslo, altså <3

Å bevege kroppen er smøring for hele systemet. Det anbefales å gå mye tur hvis man sliter med irritabel tarm eller andre fordøyelsesplager, fordi det gjør at maten går fortere gjennom tarmen. Det setter ting i bevegelse, rett og slett.

Man bør derimot ikke løpe. Hørt om runner’s diarrhea? Det stemmer. Løping kan bli litt mye for magen, så ta det med ro og kos deg med en rolig gåtur. Litt hver dag.

Kanskje du har fin natur i nærheten, kanskje du kan få med deg kjæresten eller en venn. Gjør det til en hyggelig greie, ikke noe du gjør fordi du må!

Noen bilder fra turene mine:

sagtjernetetterstadgata

 

 

 

 

 

 

 

 

fossennoklevann

 

 

 

 

 

 

 

 

helsfyrstavaasen

3 thoughts on “Bevegelse for fordøyelsen

  1. Jeg elsker å gå tur, og gjør det flere ganger i uken. Det er ekstra koselig om dagen siden det nå er trilleturer så minsten får sove godt i vogna si 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *