Thaiinspirert laks i form

laks i form med thaismak

Her om dagen sa jeg «blææ, vil ikke ha laks» i en skikkelig barnslig tone da samboer spurte om jeg ville ha fisk til middag. Det blir jo mye laks når vi har fisk, og jeg var litt lei. Fordelen ved å ha en kjæreste som liker å lage mat er at han finner nye måter å tilberede ting på. Dagen etter fikk jeg derfor nydelig ovnsbakt laks med currysaus. DET var noe annet, ja.

Det går såklart an å bruke andre typer fisk til denne retten også, for eksempel skrei, som er i sesong nå.

Oppskriften er forresten inspirert av godfisk.no – fin kilde til matinspo med fisk.

Du trenger:

4 laksefileter
2 gulrøtter i skiver
Squash i skiver
Saus
1 ts revet ingefær, fersk
2 dl kokosmelk (ikke light)
2 ss karripulver (jeg kjøper et uten løk og hvitløk fra iHerb)
1 dl kyllingkraft
1 ss olivenolje med hvitløk (det er lav-FODMAP)

Slik gjør du:

Legg laks, gulrøtter og squash i en ildfast form med hvitløksolje.

Bland alle ingrediensene til saus i en skål, og hell over fisken.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Serveres med frisk koriander og ris (hvis du vil).

laks i form med thaismak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *