Vietnamesisk kjøttsuppe

vietnamesisk kjøttsuppe

Når man ikke spiser så mye sukker eller karbohydrater i det hele tatt, er det litt upraktisk å ha en forkjærlighet for vietnamesisk mat. Eller thai. Eller koreansk. Det er. Så. Godt. Men de bruker Så. Mye. Sukker. i rettene sine. Derfor er det jo best å lage det hjemme, der jeg har full kontroll over ingrediensene.

Nå som det er rimelig kaldt ute (men hei, vi har snø!) passer det innmari godt med en varmende suppe til middag – og gjerne rester til lunsj også. Vanligvis lager jeg bare en enkel fersk kjøttsuppe, men her om dagen prøvde jeg en vietnamesisk-ish variant. Det var nesten like lett, bare med noen ekstra ingredienser.

Jeg har brukt kokossukker i denne oppskriften, det kan du fint droppe hvis du vil.

vietnamesisk kjøttsuppe

Du trenger:

1 kg høyrygg av okse, eller annet grytekjøtt
1 liter vann
2 gulrøtter, skiver
1 sellerirot, skiver
1 vårløk, kun det mørkegrønne
2 ss kokossukker
3 ss fiskesaus
Saften fra 1 lime
1 rød chili, grovhakket
Frisk mynte til servering
Frisk koriander til servering

Slik gjør du:

1. Kok kjøttet udelt i en stor kjele med vann, minst 1 time.

2. Kok kraft av 1 liter vann og grønnsakene, ca. 20 minutter.

3. Ha resten av ingrediensene oppi grønnsakskraften, og kok opp. La det koke i ca. 5 minutter.

4. Når kjøttet er ferdigkokt, ta det ut og skjær opp i mindre biter. Bitene has oppi grønnsakskraften. Kok opp og la det putre i 10 min.

Server med masse friske urter. Og kanskje et hjemmebakt brød med godt smør?

nudelsuppe1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *