Enkel tikka masala med kokosmelk

tikka masala
Jeg elsker indisk! Men jeg lager det sjelden selv. Nå har jeg funnet den enkleste måten å gjøre det på.

Phew, der var den første arbeidsuka nesten over. Jeg har kost meg gløgg ihjel i jula, gått masse turer og spist masse god mat og så ble det jo en del mer søtt enn jeg er vant med. Det fungerer egentlig fint når man har ferie og er avslappet, men så fort jeg kom tilbake på jobb blusset magen opp igjen. Det har medført en litt slitsom uke, for å si det sånn.

Så det første ordentlige måltidet jeg orket å lage i år var hel kylling i slowcooker. Lage er vel kanskje litt å ta i. Jeg slengte uinspirert sammen en gulrotpuré som tilbehør. Vanskelig å ikke gjøre dét godt, da.

Det fine med å tilberede en hel kylling er definitivt restene. Vanligvis blir de til en grønnsakssuppe med kylling og kanskje en slags restegryte i tillegg. Denne gangen cravet vi indisk, så jeg fant en innmari lettvint løsning på tikka masala. Ettersom kyllingen allerede var stekt kunne vi bare lage masala-sausen og helle over. Akkurat den type matlaging jeg er ute etter nå: Litt juks, men uten tull (saus på glass, fysj).

Det ble helt nydelig også, så jeg ser ingen grunn til å ikke ha mer indisk framover. Som tilbehør vil jeg anbefale ovnsbakt squash og paprika. I hodet mitt planlegger jeg å lage min egen ananaschutney, ettersom mangochutney ikke er helt bra for min mage – og jeg elsker jo ananas.

Ikke la deg skremme av den lange krydderlista. Hvis du trenger å kjøpe inn noe av dette kommer du til å bruke det ofte likevel, spesielt hvis du vil lage dette igjen.

Til lav-FODMAP-ere: Pass på at garam masala-krydderet er uten løk og hvitløk. De vanlige ingrediensene er sort pepper, chilipepper, koriander, spisskummen, kardemomme, kanel, muskat og nellik. Du kan selvfølgelig også lage din egen!

Du trenger:

Kyllingrester

Saus:

2 ss olivenolje med hvitløkessens (det er lav-FODMAP)

1 ss tomatpuré

1 ts malt spisskummen

1/2 ts kardemomme

1 ts nellik

1 ts kanel

1 ss chilipulver, avhengig av hvor sterk du vil ha den

2 ts Garam masala-krydder

1 ts malt koriander

1/2 ts gurkemeie

1 ts salt

En boks hakkede tomater

2 – 3 ss kokosmelk (det tjukke på toppen)

Slik gjør du:

Varm kyllingen litt på varmluft i stekeovnen mens du lager sausen. Jeg setter det bare inn i kald ovn og varmer opp til 170 grader og slår av.

Bland olje, tomatpuré og alle krydderne sammen og varm opp i en kasserolle. Når det begynner å lukte skikkelig digg kan du tilsette boksen med tomater. La det putre i ca fem minutter. Til slutt har du i kokosmelken. Her kan det være lurt å smake seg fram, ettersom kokosmelken gjør sausen mildere.

Hell sausen over kyllingen i en form.

Sånn, det var alt. Nyt!

tikka masala

One thought on “Enkel tikka masala med kokosmelk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *