Hjemmelaget sennep

fermentert sennep

Jeg er nesten skummelt glad i sennep. Jeg kan spise det til absolutt alt. Nå som det er jul kommer den grove sennepen fra Idun på bordet fordi den har en nostalgisk verdi for meg (og hvem bryr seg om hva jeg spiser disse to ukene uansett), men siden jeg er tilhenger av å lage ting selv var det naturlig å prøve min egen variant i år.

Jeg kom over denne varianten hos Kraftmamma – den er melkesyregjæret! Perfekt for en mage som trenger litt ekstra pleie i en sesong der fristelsene tårner seg opp.

Jeg har brukt Molkosan, som jeg kjøper på helsekost, til fermenteringen. Den inneholder myse, som fungerer som en starter for fermenteringsprosessen. Ikke vær redd for at dette skal smake surt som surkål, det smaker like mye sennep som vanlig – og smaken blir bedre over tid.

Obs! Sennepsfrøene må ligge i bløt en natt, så beregn tid til dette før du setter i gang.

Jeg ville jo ha grov sennep, så jeg kjørte ikke stavmikseren altfor lenge, slik at det ble en del hele sennepsfrø igjen.

Du trenger:

100 g sennepsfrø (jeg kjøpte på innvandrerbutikk)
Saften av en halv sitron
2 ss Molkosan
1 ss salt
1 ss lønnesirup
1 ts gurkemeie

Slik gjør du:

Legg sennepsfrøene i en skål med vann kvelden før.

Sil av vannet neste dag, og ha frøene i en bakebolle. Mos med stavmikser til du har den konsistensen du foretrekker.

Bland inn sitronsaft, Molkosan, salt, sirup og gurkemeie.

Ha sennepen over på glass, og la den stå i romtemperatur – på kjøkkenbenken eller i skapet – med lokk. Der skal den stå i tre dager før den settes i kjøleskapet.

Sennepen holder seg kjempelenge, du spiser den opp lenge før!

fermentert sennep

3 thoughts on “Hjemmelaget sennep

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *