Gløgg med tranebærjuice

gløgg
Gløgg er et must i førjulstida – og i jula.

Nå er det bare en måned igjen til julaften! Jeg elsker jul, jeg er som en femåring. Jeg har kanskje muligens allerede begynt å drikke litt gløgg og kakao – kanskje til og med på hverdager… Har sanket inn interiørblader til inspirasjon, plukket einer og gran og satt i vase. Snart ferdig med julegavene også. Det blir bare verre utover i desember nå!

Jeg synes ikke det gjør noe å tjuvstarte julekosen litt. Jeg har slitt litt med magen den siste tida, og det har vært fint å finne nye favoritter som er OK med fordøyelsen – for eksempel gløgg av tranebærjuice. Vanligvis bruker man eplejuice, men det er drepen for min mage, i alle fall.

Jeg dropper vinen i min gløgg, men for dere som vil ha gløgg med en piff er det jo bare å kjøre på. Bruk halvparten av hver. Du kan bruke en gløggkrydderblanding eller lage din egen, som her.

Oppskriften er til fire glass.

Du trenger:

1 l tranebærjuice

1 kanelstang

5 nellikspiker

1/2 ts anisfrø

1 pomeransskall

1 ss honning (kan sløyfes, jeg synes den var søt nok uten)

Slik gjør du:

Kok opp juice og krydder i en kasserolle, og la det trekke en stund før servering. Gjerne et par timer hvis du har tid, men en halvtime holder. Den blir bedre jo lenger den får stå og ta inn kryddersmakene.

Server gjerne med glutenfrie pepperkaker!

pepperkaker
Server gjerne gløggen med pepperkaker! Supergodt å dyppe pepperkakene i gløggen, for eksempel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *