Osso bucco

Osso bucco i slowcooker
Ikke bekymre deg for at det blir for lite mat!

Dette er en kraftig, tomatbasert gryterett fra Nord-Italia, som jeg har hatt planer om å prøve lenge. Det skulle en tur til Italia til for å inspirere meg tilstrekkelig, tydeligvis. Nuvel, nå er det gjort!

Såklart inneholder originalen både løk og hvitløk, men en lav-FODMAP-utgave kan inneholde for eksempel det mørkegrønne på en purreløk istedet. Mer robust enn en vårløk når det skal koke så lenge. Eller prøv litt ramsløk, det er ikke testet av Monash, men en teskje på hele oppskriften bør gå fint for de fleste. Det gir i alle fall mye smak!

Kjøttet som brukes i osso bucco er kalveskanker. Det får du kjøpt hos slakteren. Har du ikke tilgang på en slakter, går det helt fint med alle typer grytekjøtt, aller helst på beinet.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

1,5 kilo kalveskanker

1 boks hakkede tomater

5 dl okse- eller kyllingkraft

1 ss hvitvinseddik

3 gulrøtter

1 sellerirot

1/2 squash

1 ss tørket rosmarin

1 laurbærblad

Salt og pepper

For å lage dette i slowcooker – som jeg gjorde – bruker du 1 dl kraft og en halv boks tomater. Resten er det samme.

Slik gjør du:

Brun gjerne kalveskankene med grillelementet i stekeovnen (eller i stekepanna, men jeg er lat) først. Det gir mer smak.

Legg skankene i slowcookeren eller en jerngryte, og ha grønnsakene over. Bland kraft, tomater, hvitvinseddik og krydder i en skål, før du har det over råvarene.

La alt koke kjempelenge! Kjøttet skal falle av beinet, da vet du at det er ferdig. For slowcooker er åtte-ni timer perfekt. I en jerngryte anbefaler jeg mellom to og fire timer. Hvis du bruker jerngryte: Ta av lokket den siste timen, så væsken tykner.

Server gjerne med frisk persille, eller en gremolata av revet sitronskall og hakket, frisk persille. Det er slik italienerne gjør det!

Buon appetito!

Osso bucco på tallerken
Ta med beinet – der er margen, og det smaker himmelsk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *