Suppe på kyllingskrog

Kyllingsuppe

Det er den dagen i uka da du bare har slanter og skalker av grønt igjen i kjøleskapet, og en ribbet kylling som mest er bein, men også en del kjøtt hvis man leter litt. Du vet du har noen slike i løpet av en måned.

Jeg hater å kaste mat – det er ikke lov. Jeg vet at jeg fortsatt kaster altfor mye grønnsaker, men kjøttet skal jeg søren meg utnytte til siste rest. Jobber med saken. Denne suppa er perfekt for en slik oppgave.

Du trenger:

Kyllingrester, gjerne på skroget

Kraft og/eller vann – ca 1,5 liter væske totalt

Alle grønnsaksrestene som kan kokes; gulrøtter, squash, paprika, sellerirot osv.

Ev. rester av tomater på boks eller andre hermetiske grønnsaker.

Laurbærblad

En stjerneanis om du har, eller andre hele krydder du finner i skuffen. Kanelstang eller nellik er også fint.

Salt og pepper

kyllingsuppe i kjele
Hiv oppi alt du finner av rester i grønnsaksskuffen!

Slik gjør du:

Sett kyllingen i ei gryte. Hell over kraft, og kok opp. Ha i eventuelt tomater/annen hermetikk, og alle grønnsakene. La det putre i tjue minutter til en halvtime. Eller lenger, om du har tid, men hvem orker det etter en arbeidsdag?

Enklere blir det ikke.

Og du kan utsette handlingen en dag til.

One thought on “Suppe på kyllingskrog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *