Superenkle grønnkålchips

Grønnkålchips
Latterlig enkelt. Latterlig.

Det tok meg altfor lang tid å lage grønnkålchips. Som vanlig tenkte jeg at det ville kreve mye innsats, og jeg er jo så lat. Så feil kan man ta. Det tok meg kanskje 20 minutter.

Har du ikke prøvd kale chips ennå – gjør det. Nå. Med mindre man er allergisk mot grønnkål tåles disse av alle.

Du trenger:

Grønnkål (d’oh) – du kommer til å trenge hele pakken, det blir mindre enn du tror

Himalaya- eller havsalt

Paprikakrydder

Ca. 1 dl olivenolje, gjerne med hvitløk for ekstra smak

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Riv opp grønnkålen i passe store biter, ta vekk den tjukke stilken.

Vask grønnkålen godt, og la dem renne av.

Ha grønnkålen oppi en plastpose, og hell på olivenolje. Knyt posen igjen. Kna oljen godt inn i grønnkålen.

Grønnkål i plastpose med olje

Hell grønnkålen ut på et bakebrett med bakepapir, og jevn dem ut så de har litt mellomrom.

Krydre med salt og paprikakrydder.

Grønnkålchips med krydder på bakebrett

Bak i ovnen i 10 minutter. Halvveis kan du snu brettet, så chipsene blir jevnt stekt.

La chipsene avkjøle seg litt etterpå – hvis du klarer å vente! Da blir de i alle fall ekstra crispy.

Enjoy!

Grønnkålchips i bolle

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *