Hvorfor skal jeg gå til en kostholdsveileder?

I sommer besto jeg endelig eksamen ved Tunsberg Medisinske Skole. Så nå er jeg kostholdsveileder, og kan gi andre råd og hjelp. Hva betyr egentlig dét?

Ida Nyborg
Jeg er kostholdsveileder! Ask me anything.

Jeg er opptatt av hvordan mat påvirker kroppen vår, og mener at et riktig kosthold er bunnlinja for optimal helse. Riktig kosthold er i mitt hode det hver enkelt person trives best med: Et kosthold som får deg til å yte maks – i alt. Det finnes ikke én mal som fungerer for alle. Det finnes ca åtte milliarder ulike kosthold i verden – ett for hver person. Og alle endrer seg over tid; vi har ikke samme kosthold når vi er godt voksne som da vi var barn, for eksempel.

Jeg skriver om et naturlig kosthold her på bloggen. Jeg tror at vi har godt av å finne tilbake til den gode hjemmelagde maten. Mat som kommer fra friske råvarer, ikke fra en pose. Utover dét mener jeg ikke at alle skal spise som jeg gjør.

Hvis du har helseutfordringer, er det fornuftig å se på kostholdet og gjøre justeringer som kan bidra til bedring. En kostholdsveileder har kunnskap om hvilke matvarer som kan trigge eller reparere betennelser og ubalanser i kroppen.

Fordøyelsesproblemer er fortsatt noe vi ikke snakker så høyt om. Men det er få som aldri opplever det. Mange har hatt det hele livet, uten å tenke at det er noe annet enn normalt. Helt uvitende om at det kan bli så mye bedre.

Vektnedgang er kanskje den største motivatoren for å endre kosthold og livsstil. Noen gjør det fordi de må, andre fordi de føler de må. Uansett er kostholdet den viktigste faktoren for å lykkes.

Vi har alle mål: I jobben, på trening, helsemessig og i personlig utvikling. Alle forventningene vi legger på oss selv krever enormt med energi, og det er nok ikke meningen at vi skal oppnå alle våre mål på en gang. Men vi kan gjøre mye for å bli mest mulig effektive, og da er kosthold svært viktig.

Det å finne kostholdet som passer deg best er ikke lett. Det er derfor vi har studier for det; det krever mye jobb og kunnskap å komme fram til det. Det er dét jeg kan bidra med: Kunnskap om hvilken mat som passer deg best.

Svaret er derfor: Hvis du har et mål du ønsker å oppnå, kan en kostholdsveileder hjelpe deg langt på vei, fordi kosthold er en viktig del av det.

Hvis du har dårlig helse, vet en kostholdsveileder hvordan du kan bli bedre.

Det er såklart mye mer jeg kunne skrevet om, men for meg er dette selve essensen av hva kostholdsveiledning handler om.

Kontakt meg om kostholdsveiledning her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *