Tomat- og agurksalsa

Agurk- og tomatsalsa

Jeg prøver å eksperimentere med tilbehør om dagen, for der er jeg virkelig ikke flink. Jeg kan spise det samme hele tida uten å bli lei, og slik har det vært i sommer, fordi jeg har vært uinspirert. Salat med agurk og tomat – hver dag. Skikkelig spennende.

Men nå synes jeg selv at jeg bør være litt flink – så jeg begynner enkelt. De ovnsbakte cherrytomatene var starten, og nå «avanserer» jeg til en ekstra ingrediens; agurk. Jada, det er jo fortsatt tomat og agurk, men her er det hva du blander oppi som teller. Olivenolje med hvitløkssmak er nøkkelen her, pluss litt sitron og spisskummen. Husk at hvitløkolje er lav-FODMAP – stoffene skilles bare ut i vann, ikke olje. Agurk og spisskummen er en killer combination som jeg også bruker når jeg lager agurknudler.

Du trenger:

En halv agurk

Fire-fem cherrytomater

1 ss sitronsaft

1 ss olivenolje med hvitløk

Sort pepper

Slik gjør du:

Skrell agurken med en potetskreller, og kutt den opp i terninger. Kutt cherrytomatene i to eller fire. Bland alle ingrediensene i en bolle. Sett gjerne i kjøleskapet en stund før servering.

Prøv også å blande inn friske mynteblader om du har!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *