Laks med asiatiskinspirert marinade

Asiatiskinspirert laks

Jeg har dilla på asiatisk mat om dagen. Har kjøpt boka Everyday Paleo: Thai Cuisine, som er full av inspirerende oppskrifter, så jeg er litt i modus. Det som er fint er at thaimat er utrolig kjapt å lage, som regel, og dét passer meg utmerket.

Det er vanskelig å få tak i glutenfritt på de beste asiatiske restaurantene (thai, vietnamesisk, koreansk, kinesisk) fortsatt, dessverre. Og når jeg sier de beste, mener jeg de som virker suspekte fra gateplan, men som lager fantastisk hjemmelaget mat. I tillegg er det jo hvitløk involvert. Så. Mye. Hvitløk. Ikke bra for magen. Dessuten putter de sinnssykt mye sukker i alt, så man ender opp på tidenes blodsukkersnurr etterpå også. Synd, men jeg kan like gjerne innrømme at jeg godt kan ramle inn på Thai Orchid eller Lille Saigon likevel. SÅ godt er det.

Det er heldigvis superlett å lage denne maten hjemme også, bare man har alternative ingredienser. Fiskesaus og alternativer til soyasaus er det viktigste. Nå har jeg kjøpt Red Boat-fiskesausen i USA, så den er ikke lett å få tak i her til lands. Det er vanskelig å finne sukkerfri fiskesaus ellers. Jeg fant ut at Amazonbutikken Sur La Table sender Red Boat til Norge, så prøv!

Laks er noe jeg gjerne spiser hvis den er villfanget eller økologisk, men jeg er fryktelig dårlig til å prøve nye ting med fisk. Derfor er det fint at det finnes mange spennende asiatiske versjoner med laks.

Du trenger:

4 laksefileter

2 ts fiskesaus

1 ss sesamolje (fås i innvandrerbutikker og matbutikker med godt utvalg)

1 ss lønnesirup

1/2 chili, finhakket

2 – 3 cm fersk ingefær, skrellet og finhakket

Fersk koriander og limebåter til servering

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Legg laksefiletene i en ildfast form.

Bland sammen chili, ingefær, olje, fiskesaus og sirup til en marinade, og pensle fisken med den.

Stekes midt i ovnen i ca 18 minutter. Grill gjerne litt på slutten også.

Serveres med en salat og kanskje ris hvis du tåler. Skvis limesaft over og ha på masse, masse koriander!

2 thoughts on “Laks med asiatiskinspirert marinade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *