Varmende hverdagsgryte

Hverdagsgryte med kjøttdeigJeg er skuffa. Sikkert naivt å tro at vinteren var helt over, men været i hovedstaden har virkelig vært fantastisk de siste ukene. Men i dag var det visst nok: Plutselig er det SNØ igjen! Uhørt.

Oh well, det gjør i det minste at lysten på kraftmat sniker seg tilbake. I det siste har det vært rimelig hektisk på denne kanten, så en lettvinn rett man kan slenge sammen når man ikke egentlig gidder å lage mat er helt i min gate for tida. Enjoy!

Du trenger:

400 gram kjøttdeig

2 ss ghee eller olje til steking

Rosmarin, oregano, basilikum (her kan du godt bare bruke italiensk krydderblanding også)

Litt kajennepepper

Salt og pepper

1 laurbærblad

2 ss tomatpuré

5 dl kraft (eller vann)

2 ss balsamicoeddik

Slik gjør du:

Varm ghee eller olje i en jerngryte, og brun kjøttdeigen i den. Krydre med salt, pepper og tørkede urter. Vend inn tomatpuréen, og ha over kraft. Kok dette opp, og tilsett balsamicoeddik.

Mens dette koker, kan du skjære grønnsaker og ha oppi. Gryta kan koke så kort eller lenge du vil, men 20 minutter er OK hvis du ikke har tid til mer. Hvis du har plata på litt over middels varme, vil gryta koke inn og bli mer kremet.

Serveres som den er, eller med gulrotpuré! Her får du en god oppskrift på gulrotpuré:

En pose gulrøtter kuttes i skiver og kokes til de er møre, ca 15 minutter. Hell av vannet. Ha alt i en foodprocessor, eller bruk gaffel/potetstapper for å mose alt. Bland inn en halv teskje salt og pepper, samt en god dose ingefær hvis du er glad i dét (jeg er!). Til slutt blander du inn en stor klatt smør eller ghee, og det blir en kremet puré med masse smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *