Svinekoteletter i spicy tomatsaus

Svinekoteletter i spicy saus

Helt inntil nylig var jeg ikke særlig glad i svin, og i alle fall ikke koteletter. Altfor tørt og vanskelig å få til å smake noe. Utrolig nok var det jo bare å finne noen nye oppskrifter, som med alle andre ting jeg har lært meg å like.

Denne varianten er i alle fall ganske idiotsikker, ettersom man har kotelettene i stekeovn den siste tiden, da blir de saftige. I tillegg dynker du dem jo i tomatsausen, som er en liten bombe med smaker inspirert av det indiske kjøkken. Det har blitt en gjenganger her i huset i det siste.

Kaaan det også ha noe å si at kotelettene jeg har hatt i hus er kommet fra Duggurd (<3) og er fra lykkelige utegriser? Ja, kanskje.

Ferdig med skrytinga nå? Ja. OK, her kommer oppskriften!

Du trenger:

4 koteletter (svin, villsvin og lam funker, alle sammen)

Salt og pepper

Gurkemeie

Smør eller ghee til steking

Sausen:
1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpuré

1 ss lønnesirup (kan sløyfes)

1 ss malt koriander

1 ss chilipulver

1 ts malt ingefær

1 ts kardemumme

1 ts nellik

1 ts kanel

1 ts malte fennikelfrø

1 ts sort pepper

1/2 ts salt

1/2 ts malt muskatnøtt

Slik gjør du:

Start med sausen. Bland alle krydderne sammen i en skål, og ha dem i tomatene i en kasserolle. Bland inn tomatpuré og lønnesirup (hvis du vil). Kok opp, og la det putre til resten av maten er ferdig.

Sett ovnen på 180 grader. Brun kotelettene i smør i en stekepanne, ca 1,5 minutter på hver side på sterk varme. Så legger du kotelettene på et stekebrett med folie, og ha dem midt i ovnen på ca 7 minutter.

Server gjerne med ovnsbakte grønnsaker. Jeg pleier å bruke gulrot, squash, cherrytomater og sellerirot. Ha dem i ovnen på 180 grader i en halvtimes tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *