Asiatisk andebryst med appelsin- og søtpotetpuré

Andebryst med søtpotetpuré og grønnsaker
Bruk grillelementet i ovnen til å få skikkelig sprøtt skinn!

And er noe jeg liker veldig godt, men som jeg sjelden tør prøve meg på hjemme. Helt til jeg fant ut at det var like lett som noe annet kjøtt, så her får du en nydelig oppskrift med masse smak. Ikke vær redd for å bruke mye av five spice-krydderet her.

Du trenger:

2 andebryst (skinnet rutes opp med en skarp kniv)

5 spice-krydder, salt og pepper

Cherrytomater og fennikel

1 søtpotet

1 liten appelsin

Grønnkål

Slik gjør du:

Gni andebrystet godt inn med salt, pepper og five spice. Brun kjøttet på begge sider i en stekepanne.

Legg andebrystet med skinnsiden opp på et stekebrett. And, tomater og fennikel stekes i ovn på 180 grader i ca. 15 – 18 minutter. Du vil ha sprøtt skinn, så bruk grillelementet i tre minutter til slutt. Her er det viktig at du har rutet skinnsiden først. Total steketid 18 – 21 minutter.

Søtpotet skrelles og skjæres i terninger. Hell på vann og saften av en hel appelsin, sammen med litt revet skall. Kok til potetene er møre, hell av vann og lag puré enten i foodprocessor eller med stavmikser. Bland inn litt smør eller ghee, salt og pepper på slutten.

Serveres med braisert grønnkål.

3 thoughts on “Asiatisk andebryst med appelsin- og søtpotetpuré

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *