Kjøttdeigform med søtpotet

kjottform

Nå er i alle fall jeg klar for noen enkle retter igjen, etter mange tunge måltider som tar lang tid å lage i jula. Ribbe og pinnekjøtt er selvfølgelig perfekt for den som spiser mye fett og lite karbohydrater, men det blir mye tid på kjøkkenet i denne perioden. Jeg liker, som dere vet, mat som lager seg selv.

Denne formen lager i alle fall nesten seg selv, forberedelsene tar kort tid, mens koke- og steketid er litt lenger. Da kan du gjøre andre ting.

Søtpotetlokket kan du droppe hvis du ikke tåler det så godt (det er sånn midt på treet med FODMAPs). Eller du kan prøve med gulrot istedet, det bør fungere bra.

Du trenger:

400 g kjøttdeig

1 pakke bacon (ca 150 g)

3 gulrøtter

1/2 fennikel

2 persillerøtter

2 stangselleri

3 ss tomatpuré

2 dl kraft

2 dl rødvin (hvis du vil)

2 dl kokosmelk

1 ss rosmarin

1 ts salt

1 ts pepper

Fett til steking (jeg bruker ghee eller andefett)

Til lokket:

2 søtpoteter

2 dl gresskarpuré (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Kutt gulrøttene i skiver. Varm opp fettet i en gryte, og surr gulrøttene i et par minutter. Brun kjøttdeigen i gryta, og ha deretter i bacon. Krydre godt med rosmarin, salt og pepper.

Ha oppi tomatpuré, kraft, vin og kokosmelk. La det putre mens du kutter opp resten av grønnsakene. Bland dem inn, og la det koke inn, ca 45 minutter.

Kutt opp søtpotet i terninger, og kok dem møre, ca. 20 minutter. Hell av vannet, og mos dem godt. Bland inn gresskarpuré om du har, og krydre med de samme krydderne du brukte til kjøttsausen.

Legg kjøttsausen over i en ildfast form, og fordel potetmosen jevnt over som et lokk.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *