Farmors nøttekaker

Nøttekaker

Nøttekaker er noe jeg og mamma har laget hver jul så lenge jeg kan huske. Oppskriften er imidlertid fra farmor. Slik burde det være med alle julekaker, synes jeg; bestemødre er best på kaker.

Disse er naturlig glutenfrie, og jeg har byttet ut hvitt sukker med kokossukker og litt vaniljepulver. Dermed er disse kakene både FODMAP-reduserte og blodsukkervennlige. Så er de utrolig kjappe å lage.

Hasselnøtter er litt sånn midt i mellom når det kommer til FODMAPs (ref. Monash Uni.-appen), men det er lov å ta én kake av gangen. Eller lage mange små!

Du trenger:

200 gram hasselnøtter

1 egg

1 dl kokossukker

1 klype vaniljepulver

50 gram smør/ghee

Slik gjør du:

Mal nøttene, og smelt smøret. Bland alt i en bolle til en klissete deig.

Form nøttekakene på et brett med bakepapir, bruk to teskjeer, så går det lett. De skal se slik ut:

Nøttekaker i ovnen

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15 minutter.

2 thoughts on “Farmors nøttekaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *