Hjemmelaget julepostei

Hjemmelaget leverposteiI år kommer jeg ikke til å kjøpe leverpostei til jul – fordi jeg har klart å lage en selv som er mye bedre! Som regel er det jo slik med alt som er hjemmelaget, i alle fall når man får det til ordentlig.

Dette er en ovnsbakt leverpostei, og den krever ikke at du forsteker leveren. Den er i grunn superlett å lage, så sant du har en foodprocessor.

Cluet her er å ta med de typiske julekrydderne, anis og kanel.

Du trenger:

600 gram lammelever (eller av et annet dyr, helst ungt)

200 gram smør

1 ts salt

1 ts sort pepper

1 ts ingefær

1 ts malt stjerneanis

1 ss kanel (her kan du godt bruke mye, for det demper leversmaken)

Slik gjør du:

Skjær opp leveren i mindre biter, og kjør til en jevn masse i foodprocessoren. Mens den går, slenger du inn biter av smør litt etter litt. Når alt er godt blandet, stopper du, krydrer og kjører litt til.

Blandingen has i en papirkledd brødform, og stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.

Hvis ikke dette var nok til å overbevise deg om å lage din egen julepostei i år, kan vi jo se litt på ingredienslista til Gilde sin:

Svinelever (30%), hodekjøtt av svin, svinekjøtt (12%), skummet melk, hvetestivelse, salt, ketchup, løk, krydder, glukose, antioksidant E301, konserveringsmiddel E250.

9 thoughts on “Hjemmelaget julepostei

  1. Jeg fikk den halve grisen min i dag 😀 Så i morgen blir det leverpostei her også. Med spekk, ikke smør, ellers veldig lik.

  2. Åååå! Gøy! Den skal jeg prøve å lage!

    Gleder meg! Må komme meg til en slakter da vel? Hvor ellers får dere kjøpt lever? Meny kanskje?

    Hilsen Renate🌸😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *