God, gammeldags elghakk

Elghakk
En rett med bare to ingredienser er faktisk min livrett!

Nesten, i alle fall. Helt siden jeg var liten har dette vært min absolutte favorittmat, og det sier vel litt om hvor kjedelig jeg var i matveien på den tida. Elghakk med potet, liksom. Men det er altså fortsatt noe jeg blir overlykkelig over å bli servert, kjedelig eller ei. Men den må serveres hjemme hos mamma, ellers er det ikke det samme.

Derfor kunne jeg like gjerne gjøre min egen vri på retten da jeg skulle lage det selv. Hvit potet er byttet ut med søtpotet – som aldri kan bli feil – og jeg slengte alt i slowcookeren, like godt. Bruk hvit potet hvis du vil gjøre retten lav-FODMAP.

Elghakk er rimelig enkelt å lage: Du steker elgkjøttdeig, har det i en stor kjele sammen med skrelte poteter i terninger med litt størrelse, heller på litt vann og lar det koke i noen timer. Det eneste du trenger å gjøre er å spe på med litt vann av og til, slik at det ikke koker inn.

I slowcooker er det enda lettere: Ha elghakk og potet oppi, la det koke på lav varme i seks timer. Jess.

Jeg krydret med masse – masse – salt og pepper, litt timian, og så hadde jeg oppi et laurbærblad og noen einerbær, men det trengs ikke.

Serveres med rørte tyttebær. Ja, jeg juksa skikkelig, varianten på bildet er butikkjøpt.

Det ble ikke så godt som når mamma lager det, men ganske bra likevel. Og det beste med elghakk: Det blir masse rester! Frokost, lunsj og middagstips.

2 thoughts on “God, gammeldags elghakk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *