Paleograteng

Osten kan droppes hvis du ikke vil ha det på. Det er like godt fordet!
Osten kan droppes hvis du ikke vil ha det på. Det er like godt fordet!

Selv om det er varmt, er det godt med noe fra ovnen iblant også. Denne gratengen går kjapt å forberede hvis du har en foodprocessor.

Søtpotet er ikke lav-FODMAP. Det går fint an å bytte ut søtpoteten med for eksempel revet gulrot.

Osten kan sløyfes hvis du ikke vil ha eller tåler det. Jeg bruker av og til næringsgjær i stedet, eller bare uten noe. Næringsgjær putter man på etter steking i så fall.

Du trenger:

500 gram kjøttdeig

1 søtpotet

1 squash

1 boks tomatpuré

2 ss italiensk krydder/andre krydderurter

400 gram ost (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Stek kjøttdeigen i kokosolje, og tilsett tomatpuré.

Riv grønnsakene på et råkostjern eller i foodprocessor.

Bland alt i en ildfast form, og dryss over ost.

Stekes midt i ovnen i 40 minutter, eller til osten er smeltet og gyllenbrun.

Nytes gjerne med en enkel salat til, eller grønnkål/spinat, som på bildet. Olivenolje hører også med.

3 thoughts on “Paleograteng

  1. Tusen takk for god middag i går – den både store og små kosa seg. Denne skal vi definitivt lage igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *