Lammespyd på grillen

Lammespyd
Lammekjøtt er godt på grillen!

Jeg har fortsatt noen lammeboger og lår i fryseren etter at jeg kjøpte i vinter. Jeg har hittil tenkt på det som typisk vintermat, ettersom jeg bare har slengt kjøttet i slowcookeren og latt det stå i mange timer. Ikke akkurat sommerlig. Men både lår og bog egner seg godt til å grille, spesielt det møre kjøttet fra økologiske lam. Jeg skjærer av alt jeg klarer fra beinet med en skarp kniv, og deler i like store terninger. Beina bruker jeg til kraftkoking, selvfølgelig. Jeg prøver å bruke kraft også om sommeren, selv om det er varmt. Bruk den i grillsausen, for eksempel, det setter ekstra smak.

Grillspyd er kjekt både til middagen og som restemat. Lag egne spyd med bare kjøttet, så kan du bruke det til frokost eller lunsj neste dag med annet tilbehør. I salat, sammen med stekte eller grillede grønnsaker, eller kanskje med et kokt egg. Et fint og fett måltid.

Bruk godt med krydder du tåler. De fleste krydder er FODMAP-vennlige, men styr unna hvitløks- og løkpulver. Sjekk krydderblandinger for disse før du kjøper. Jeg liker å bruke italiensk eller provencekrydder på lam, ekte middelhavsmat!

Spydene tar kort tid å grille, ca 5 minutter på hver side.

Tilbehør jeg liker er grillet paprika, tomat, ananasskiver og squash. Ofte lager jeg coleslaw, eller kanskje en potetsalat. Noen ganger bare en salat av spinat, agurk og tomat med salt, pepper og olivenolje. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *