Søtpotetfries

Søtpotetfries
Søtpotet må alltid være med når vi griller!

Jeg får aldri nok søtpotet, og jeg klarer ikke holde kjeft om det heller. Det finnes utallige måter å tilberede den på, og den er ca. hundre ganger bedre enn hvit potet på smak (helt objektivt, selvfølgelig!).

Det er heller ingen grunn til å spise den med dårlig samvittighet. Den er proppfull av vitaminer og antioksidanter, bare hør her: Vitamin A tilsvarende 284 prosent av daglig behov. Vitamin B1, B5 og B6. Magnesium, fosfor, mangan, kalium og kopper. Og selv om den inneholder omtrent like mye karbohydrater som en vanlig hvit potet, har man funnet ut at den ikke påvirker blodsukkeret på langt nær like mye. Phew!

Så her får du enda en søtpotetvariant.

Du trenger:

1 – 2 søtpoteter

Himalayasalt

Hjemmelaget majones

Slik gjør du:

Skrell og skjær søtpotetene i strimler. Legg friesene på et stekebrett med bakepapir. Strø over salt.

Bakes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Bruk gjerne grillfunksjonen de fem siste minuttene for ekstra crisp.

Ta fram majonesen og nyt!

One thought on “Søtpotetfries

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *