Glutenfri smuldrepai med bær

Mammas smuldrepai ble supergod!
Mammas smuldrepai ble supergod!

Sist jeg var hjemme overrasket mamma med en smuldrepai som jeg også kunne spise! Jeg trodde jeg skulle begynne å grine av glede. Det er alltid kjempehyggelig når man får servert spesialtilpasset mat, men kaker og desserter er det få som tør å prøve seg på. Derfor er denne paien perfekt, for den skal verken eltes eller bakes ut – bare smuldres over bær.

Oppskriften er tilpasset fra fine Under vårt tak, som jeg bruker mye.

Mamma brukte bringebær fra egen hage – herlig!

Du trenger:

2 ts myk kokosolje (romtemperatur)

1,5 dl kokosmel

Ca 1 dl grovmalte mandler

Litt revet kokos (kan byttes ut med mandelflak hvis du ikke tåler kokos, det er litt FODMAPs i det)

2 ss honning

1 egg

600 gram tinte bringebær

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til deigen til du får en smuldrete blanding.

Ha alle bærene i en paiform, og fordel smuldredeigen over.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

Som mamma sa: «Så enkelt at til og med mor kan klare det!»

One thought on “Glutenfri smuldrepai med bær

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *