Coleslaw

Coleslaw funker til alt!
Coleslaw funker til alt!

Kål er en grønnsak som svært mange med irritabel tarm ikke tåler – den er absolutt på lista over matvarer med høyt FODMAP-innhold. Derfor kan det virke rart at jeg legger ut en oppskrift som er basert på nettopp kål, men det er mulig å gjøre tilpasninger. Det er ofte slik jeg lager mat: Tar en oppskrift, bytter ut en del ting med noe jeg kan spise, og voila! Funker som regel veldig bra. Når det gjelder kål har jeg oppdaget at det faktisk går greit for meg, derfor er det kål som er på bildet over. Jeg bruker også kål i sauerkraut, men det er annerledes, fordi kålen er fermentert, og dermed lettere fordøyelig for de fleste.

Coleslaw er et nydelig tilbehør til all slags kjøtt som et alternativ til potetsalat, salat, burgerfyll etc. Eddiken gjør at den får en frisk smak, og den blir ikke så «tung» som for eksempel potetsalat.

Istedet for kål kan du bruke isbergsalat, kinakål, romanosalat eller andre grønne blader som er enkle å strimle. De fleste salater egner seg. Du trenger ingen andre grønnsaker til coleslaw, egentlig, men jeg synes det er godt med reven gulrot oppi. Det gir en litt søtere smak.

Du trenger hjemmelaget majones til denne oppskriften. Det tar ikke lang tid å lage, men det er kjekt å ha på forhånd. Bruk gjerne olje med hvitløkssmak, så får du litt ekstra smak.

Jeg bruker vanlig, lys eddik – ikke eplecidereddik, men jeg har lest at det kan brukes. Jeg synes eplecider har en for sterk smak.

Lag masse – du vil garantert ha rester som du kan spise til andre måltider!

Du trenger:

1 salathode i strimler

4 revne gulrøtter

1 dl eddik

1 dl hjemmelaget majones

1/2 ts tørrsennep

salt og pepper

Slik gjør du:

Bland alt sammen, og server!

6 thoughts on “Coleslaw

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *