Lakseburger og dårlig tid

lakseburger

Det er litt stille på bloggen for tida, og det er jo litt synd. Fram til juli vil det nok forbli litt stille også, ettersom det er ferie og det er mange ting som vil ha en bit av energien min. Studier, turnusjobb og så en tur til USA, for eksempel. Det beste jeg kan gjøre er å legge ut ting på Instagram så lenge, så følg med!

NÅ derimot, har jeg for første gang i mitt liv laget fiskekaker/lakseburger/laksekaker – kall det hva du vil, det ble great success. Fikk inspirasjon i helga, da jeg begynte å se litt på dette Hellstrøm rydder opp-greiene, og der laget de altså laksekaker. Må si jeg aldri har tenkt på å se på dette programmet, men innså jo fort at det er veldig relevant for meg – det er jo kostholdsveiledning jeg studerer. Interessant å se menneskers forhold til mat, og at det ofte er noe underliggende – ikke bare uvitenhet – som er årsaken til dårlige matvaner. Jeg håper jeg får sjansen til å hjelpe folk med disse tingene i framtida.

Og nå lover jeg at du skal få oppskriften på disse herlige lakseburgerne. Jeg kunne laget dem på tradisjonelt vis, med salt og pepper og litt gressløk eller dill, men jeg kjørte på med Chinese five spice. Dette gir mye mer smak, synes jeg, og såklart en helt annen smak enn den man er vant med fra fiskedisken. Chinese five spice har jeg forøvrig kjøpt på iHerb. Den inneholder kanel, stjerneanis, fennikel, ingefær, nellik, hvit pepper og lakrisrot. Altså ikke fem krydre i det hele tatt!

Du trenger:

Gir 6-7 lakseburgere

4 laksefileter i terninger

2 egg

En håndfull vårløk i små biter (bruk bare den grønne delen, som ikke inneholder FODMAPs)

1 ts salt

1 ts pepper

2 ts Chinese 5-spice

Fett til steking, enten smør, baconfett eller kokosolje

Slik gjør du:

Du kan enten finhakke laksen, eller kjøre terningene i en foodprocessor. Du kan jo gjette hva jeg gjorde… Ikke kjør processoren så lenge, bare til laksen er sånn passe most. Det skal fortsatt se ut som laks.

Bland alle ingrediensene i en bolle, helst med hendene.

Form burgerne på en fjøl med en spiseskje. Når du skal overføre dem til stekepanna kan det være lurt å bruke en bred stekespade og en kniv til hjelp.

Varm baconfett i en stekepanne, den skal være litt over middels varm før du legger oppi burgerne.

La burgerne steke tre minutter – uten å røre dem! – før du snur. Det er for at de ikke skal gå i oppløsning. Bruk gjerne en jernpanne når du steker, bare pass på å bruke nok fett, så det ikke svir seg.

Server med råkost, salat, smeltet smør og/eller majones.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *