Ovnsbakt torsk med bacon

Torsk og bacon - endelig lærte jeg å like hvit fisk!
Torsk og bacon – endelig lærte jeg å like hvit fisk!

Januar – april er skreisesong, og jeg har virkelig fått smaken på hvit fisk. Jeg har ikke vært noe flink til å lage det, men etter at jeg fant noen smakskombinasjoner som funka, har det vært nesten hver uke. Som vanlig er bacon godt til alt! Med råkost og smeltet smør har du egentlig alt du trenger, men jeg legger til noen små detaljer, og får et måltid en konge verdig. Og det beste er at det tar meg under en halvtime å lage. Alt tilbehøret rekker du å gjøre klart mens fisken står i ovnen.

Nå går vel skreisesongen mot slutten, men all hvit fisk er like fint her. Den hvite fisken er vel også kjent som den magre fisken, i motsetning til rød fisk, som er fet. Det er uansett haugevis av omega-3-fettsyrer i begge typer, og vi vet jo hvorfor det er bra.

Det som er fint med skreien, er at den fanges i havet. Villfisk lever og spiser naturlig, og får i likhet med landdyr mer næringsrikt kjøtt. Oppdrettsfisk får masse medisin, og er gjerne ikke i spesielt god form når den skal bli mat til oss, ironisk nok. Ikke får den bra mat heller – tror ikke det er mye soya i havet…

Så til oppskriften på verdens beste torsk (synes jeg, da):

Du trenger:

600 gram skrei-/torskefilet

Salt, pepper og eventuelt urter

Sennep

2 – 3 skiver bacon til hver filet

Tilbehør (varier gjerne):

Alltid:

Rå, revet gulrot

Smeltet smør (Røros-smør er best!)

Noen ganger:

Ristede pinjekjerner

Ovnsbakte, halve tomater med oregano

Vårløk – bruk den grønne delen, som ikke inneholder så mye FODMAPs

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Skal du ha ovnsbakte tomater, kan de med fordel stå inne en god stund lenger enn fisken, gjerne 45 minutter.

Legg fiskefiletene i en foliekledd ovnfast form, krydre med salt og pepper (og kanskje urter). Ha på sennep, og legg baconskivene på toppen.

Stek midt i ovnen i 16-17 minutter.

Og såååå - bacon!
Og såååå – bacon!

Mens dette står i ovnen, river du to-tre gulrøtter og smelter smør i en kjele.

Vårløk bare skyller du og snitter opp.

Pinjekjerner har du i en panne uten noe fett, og skrur på høy varme. Når kjernene lukter popcorn og er blitt litt svarte, er de klare.

Hvis du vil ha variasjon til smøret, kan jeg også anbefale hjemmelaget majones!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *