Pesto med pistasjkjerner

Jeg liker pestoen litt chunky, men jo lenger du kjører mikseren, jo finere blir den.
Jeg liker pestoen litt chunky, men jo lenger du kjører mikseren, jo finere blir den.

Du trenger:

1 potte basilikum (bare bladene)
0,5 dl extra virgin olivenolje (gjerne 50/50 med hvitløkssmak og vanlig; da får du en low FODMAP-variant, men fortsatt hvitløkssmaken)
100 gram pinjekjerner, naturelle
50 gram pistasjkjerner, naturelle
2 ss sitronsaft
1 ts himalayasalt

Slik gjør du:

Alt blandes i en blender. Ferdig. Yes! Spe på med olje hvis du synes pestoen blir tørr.

Funker til alt av kjøtt (f. eks. lammeburger!), som spaghettisaus (sjekk ut agurknudler!), dressing eller et alternativ til smør på brødskiva.

Oppbevares i kjøleskapet, og holder i fire-fem dager (som om du ikke har spist den opp innen da).

One thought on “Pesto med pistasjkjerner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *