Betasuppe

betasuppe2

En klassiker som jeg ofte fikk da jeg var liten, dog i en litt annen form. Da var det røkt kjøttpølse, poteter og løk som gjaldt. Nå spiser jeg ingen av delene, som regel. Derfor har jeg laget min egen versjon, som både er paleovennlig og FODMAP-vennlig.

Du trenger:

3 pølser i skiver (jeg brukte Bratwurst fra Grøstad Gris)

1/2 chorizopølse i skiver (se etter glutenfri i butikken)

2 ss baconfett/andefett eller kokosolje

2 gulrøtter i skiver

1 persillerot i skiver

1 bunt vårløk (bruk bare den mørkegrønne delen, den er low FODMAP)

1 ts chiliflak (kan sløyfes)

2 liter kyllingkraft

0,5 dl kokosmelk (kan sløyfes)

Salt og pepper

Slik gjør du:

Stek pølsene i fett i kjelen. La grønnsakene surre med kjøttet i ca 5 minutter, krydre med chili hvis du vil. Så har du oppi kyllingkraft.

betasuppe1

La koke i 10 minutter.

Ha oppi mandelmelk, salt og pepper, og la det koke i 5 minutter til.

Serveres med friske urter, og kanskje litt brød?

2 thoughts on “Betasuppe

  1. Hei. Vet du om noen fodmap vennlig buljong? jeg var på butikken idag og kunne ikke finne noen ute løk/hvitløk. Eller mener du kanskje å lage kraften selv? jeg har blitt flink til å lage mat fra bunnen, men er ikke helt ‘der’ ennå hehe:)

    • Den eneste måten å unngå løk på er å lage egen kraft, ja. Du kan ta vare på vannet når du koker grønnsaker, så har du ferdig grønnsakskraft allerede 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *