Lammeskanker i tomatsaus med rotmos

Uten tvil årets beste måltid så langt!
Uten tvil årets beste måltid så langt!

Dette gourmetmåltidet hadde vi på en tirsdag! Noe av det beste med å være voksen er å kunne bryte alle regler for hva som egentlig er «tillatt». Dette kunne vi aldri hatt midt i uka hjemme da jeg var liten, i alle fall.

Lammeskanker var fram til dette helt nytt for meg, og jeg funderte en stund på hva jeg skulle gjøre med dem. Da er det fint å ha en slowcooker, for da er det aldri verre enn at du slenger kjøttet i den, og lar den stå på i en del timer. Så har du perfekt kjøtt – uansett type og hva du skal bruke det til. Dette var altså helt perfekt som midt-i-uka-middag, for jeg slapp egentlig å gjøre noe. Det er de beste middagene!

Her har jeg brukt rødbeter som tilbehør, og det regnes som OK i moderate mengder på FODMAP-dietten. Sløyf dem om du er på streng diett fortsatt.

Du trenger:

Til slowcookeren:

Lammeskanker, en til hver person

Salt og pepper

Litt væske, laurbærblad eller gulrøtter og vårløk om du har (dette skal sette smak på kraften)

Tomatsaus:

Kraften fra slowcookeren

1 ss tomatpuré

1 ss balsamicoeddik

Italiensk krydder

Slik gjør du:

Salte og pepre lammeskankene før du legger dem i slowcookeren. Skjær opp en gulrot, selleri og vårløk om du har, og legg sammen med kjøttet. Putt gjerne et laurbærblad oppi også.

Sett slowcookeren på Low, og la den stå i seks til åtte timer.

Når dere skal spise, blander du sammen tomatsausen i en bolle.

Sett stekeovnen på 230 grader. Legg/sett lammeskankene i en ildfast form, og hell sausen over. Dekk hele forma med aluminiumsfolie, og sett den inn i ovnen i 15 minutter.

Etter noen timer i slowcookeren er skankene møre og fine. Siste finish skjer i stekeovnen.
Etter noen timer i slowcookeren er skankene møre og fine. Siste finish skjer i stekeovnen.

Jeg serverte med søtpotetmos og bakte rødbeter som jeg hadde i stekeovnen samtidig som lammeskankene. Rødbeter er altså IKKE lav-FODMAP, jeg ville bare teste om jeg tålte det, for det er en grønnsak jeg savner. Det gikk fint for min del.

Rødbeter trenger ikke mye tid i ovnen. Med litt balsamicoeddik over ble det veldig bra!
Rødbeter trenger ikke mye tid i ovnen. Med litt balsamicoeddik over ble det veldig bra!

Husk å ta vare på beina, slik at du kan koke kraft på dem!

3 thoughts on “Lammeskanker i tomatsaus med rotmos

  1. Ahh, langkokt lammeskank, det kan bare bli bra! Jeg har spist opp alle lammeskankene jeg hadde i fryseren, og gleder meg virkelig til høsten når jeg kan få tak i mer. De margfylte bena er herlige å slurpe ut av som en liten etter-rett. Tenk at luksus kan være både billig og enkelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *