Dette gourmetmåltidet hadde vi på en tirsdag! Noe av det beste med å være voksen er å kunne bryte alle regler for hva som egentlig er «tillatt». Dette kunne vi aldri hatt midt i uka hjemme da jeg var liten, i alle fall.
Lammeskanker var fram til dette helt nytt for meg, og jeg funderte en stund på hva jeg skulle gjøre med dem. Da er det fint å ha en slowcooker, for da er det aldri verre enn at du slenger kjøttet i den, og lar den stå på i en del timer. Så har du perfekt kjøtt – uansett type og hva du skal bruke det til. Dette var altså helt perfekt som midt-i-uka-middag, for jeg slapp egentlig å gjøre noe. Det er de beste middagene!
Her har jeg brukt rødbeter som tilbehør, og det regnes som OK i moderate mengder på FODMAP-dietten. Sløyf dem om du er på streng diett fortsatt.
Du trenger:
Til slowcookeren:
Lammeskanker, en til hver person
Salt og pepper
Litt væske, laurbærblad eller gulrøtter og vårløk om du har (dette skal sette smak på kraften)
Tomatsaus:
Kraften fra slowcookeren
1 ss tomatpuré
1 ss balsamicoeddik
Italiensk krydder
Slik gjør du:
Salte og pepre lammeskankene før du legger dem i slowcookeren. Skjær opp en gulrot, selleri og vårløk om du har, og legg sammen med kjøttet. Putt gjerne et laurbærblad oppi også.
Sett slowcookeren på Low, og la den stå i seks til åtte timer.
Når dere skal spise, blander du sammen tomatsausen i en bolle.
Sett stekeovnen på 230 grader. Legg/sett lammeskankene i en ildfast form, og hell sausen over. Dekk hele forma med aluminiumsfolie, og sett den inn i ovnen i 15 minutter.
Jeg serverte med søtpotetmos og bakte rødbeter som jeg hadde i stekeovnen samtidig som lammeskankene. Rødbeter er altså IKKE lav-FODMAP, jeg ville bare teste om jeg tålte det, for det er en grønnsak jeg savner. Det gikk fint for min del.
Husk å ta vare på beina, slik at du kan koke kraft på dem!
Ahh, langkokt lammeskank, det kan bare bli bra! Jeg har spist opp alle lammeskankene jeg hadde i fryseren, og gleder meg virkelig til høsten når jeg kan få tak i mer. De margfylte bena er herlige å slurpe ut av som en liten etter-rett. Tenk at luksus kan være både billig og enkelt!
Lavkarbo og lav-FODMAP i Italia | All den rare maten
[…] Lammeskanker i tomatsaus […]
Matkvalitet på budsjett - slik sparer du penger - All den rare maten
[…] Deler som skank, høyrygg og kjake krever lenger tilberedning, men bare litt av innsatsen. Med en leirgryte eller slowcooker kan du la dette kjøttet være alene i mange timer uten å bry deg, og deretter innta et festmåltid uten like. Jeg sier bare rødvinsbraiserte lammeskanker… […]