Hel kylling i slowcooker

Jeg liker slowcookeren min bedre og bedre – den kan brukes til alt av tilberedning av kjøtt. Langtidskoking av maten har sine fordeler: Det gjør såklart kjøttet saftig og mørt, men det blir også lettere å fordøye. Denne typen varmebehandling gjør at proteinene spaltes, i motsetning til når vi steker kjøtt hardt i stekepanna. Det er derfor man ikke anbefaler mat med stekeskorpe for personer som sliter med halsbrann/refluks, for eksempel (meg inkludert).

Hel kylling er perfekt å slenge i slowcookeren. Den blir ikke minst lettere å dele opp etterpå, fordi kjøttet slipper beina nesten uten at du rører det. Du trenger ingen væske, fordi du her skal legge litt grønnsaker i bunnen. De vil slippe ut nok væske til at ingenting brenner seg, og sammen med kjøttkraften som kommer fra kyllingen, får du en nydelig kraft du kan bruke som saus etterpå.

Slik gjør du det:

Klapp kyllingen tørr, og krydre med salt, pepper og urter (jeg bruker italiensk krydder).

Kutt opp noen grønnsaker til å legge i bunn, jeg bruker gulrot, selleri og sitronskall. Disse skal ikke spises etterpå, bare sette smak på kraften.

Legg grønnsakene i slowcookeren sammen med et laurbærblad. Legg kyllingen oppi til slutt. Slik:

I en slowcooker er det umulig å få tørt resultat!
I en slowcooker er det umulig å få tørt resultat!

Sett på lokket, og si hadet til kyllingen de neste seks til åtte timene. En to kilos kylling trenger rundt sju timer.

Når koketiden er slutt, vil du kanskje ha litt sprøere skinn, og det fikser du med grillfunksjonen på stekeovnen i fem til ti minutter til slutt.

Til slutt ser kyllingen slik ut, og du kan servere:

slowcookerkylling2

 

8 thoughts on “Hel kylling i slowcooker

 1. Hei,
  fant bloggen din akkurat nå via Paleoliv, kjempebra! Jeg ble veldig nysgjerrig på slowcookeren, hvordan fungerer det egentlig? Jeg har bare sett de på utenlandske blogger før, har du kjøpt den i Norge? Er de like enkel å bruke som de ser ut? Jeg tror jeg må ønske meg en! 🙂

  • Så fint at du liker bloggen!

   En slowcooker kan vel egentlig sammenlignes med en leigryte. Den varmebehandler langsomt, og den er tett, slik at maten kokes i egne safter og blir mør og lettfordøyelig. Og usannsynlig god! Akkurat som hjemmelaget mat på 50-tallet 😉 Den er meget enkel å bruke, ja. Kun to justeringer: Temperatur (High eller Low) og timer.

   Jeg kjøpte min ganske tidlig på nettet, men jeg ser at både Elkjøp og Jernia begynner å ta inn Crock Pot nå. Du burde ønske deg en! 😀

 2. Hei Ida.
  Har du erfaring med å koke kraft på hel kylling? Jeg tenkte jeg kunne tilberede hel kylling – antar det blir litt kraft i gryta av det. Så tenkte jeg å pelle av alt kjøttet når det er ferdig, og legge skinn og bein tilbake, dekke det med vann og koke videre. Tror du det kan fungere?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *