Denne passer bra til fiskemåltider eller som dip til grønnsaker. Den er syrligere enn vanlig pesto, mest på grunn av min ukritiske bruk av sitronen, men så ble det bra likevel.
Du trenger:
En potte basilikum (bruk alle bladene)
100 gram pinjekjerner
En håndfull vårløk (den mørkegrønne delen)
Saften av en sitron (ta halve hvis du ikke liker den så syrlig)
1/2 dl olivenolje (gjerne med hvitløksmak, det inneholder ikke FODMAPs)
1/2 ts havsalt
1/2 ts pepper
Slik gjør du:
Bland alt i en bolle og mos med en stavmikser. Du kan selvfølgelig også bruke en foodprocessor. That’s it.
Laks i noriwrap | All den rare maten
[…] ts sennep, pesto eller annen smakstilsetning du liker til hvert […]
Laks med pestonudler | All den rare maten
[…] 1 dl pesto […]
Laks med pestonudler - All den rare maten
[…] 1 dl pesto […]