Laks i noriwrap

Ikke så gira på hvetelefser? Prøv nori!
Ikke så gira på hvetelefser? Prøv nori!

Noen ganger trenger man et slags transportmiddel fra tallerken til munn som ikke er bestikk. Noen vil da naturligvis velge tortillalefser, mens de som trenger glutenfri mat (eller lav-FODMAP) kan velge nori. Noriark er det samme som blir brukt til sushi, men det betyr ikke at det er det eneste de passer til.

Nori får du kjøpt på vanlig matbutikk (i sushihylla), eller på innvandrerbutikker (*kremt*billigere*kremt*). De trenger ikke å gjøres noe med på forhånd (ta den, tortillafans!), og gjør det til et kjapt og greit lunsjalternativ.

Nori er rett og slett sjøtang, som kan høres rart og litt ekkelt ut å spise, men det er faktisk masse næring i det. Her finnes både proteiner, vitamin A, B og K, samt litt jern og jod. Det skal sies at du må spise en del av det for å oppnå særlig verdi, når hvert ark veier rundt fem gram…

Du trenger:

2 noriark

1 laksefilet, eller laks på boks (fås på helsekost, eller bruk tunfisk)

100 gram dampet grønnkål

1 ts sennep, pesto eller annen smakstilsetning du liker til hvert ark

Salt og pepper

Slik gjør du:

Dander ingrediensene slik du ønsker på arkene. Rull sammen, plukk wrapen opp og spis. Tid brukt: Ca. to minutter.

Ta daa! Enklere kan det vel nesten ikke bli.
Ta daa! Enklere kan det vel nesten ikke bli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *