Søtpotetmos

potetmos

Det er på tide med en egen oppskrift på søtpotetmos – et tilbehør som absolutt fortjener mer oppmerksomhet. Jeg har aldri lagt skjul på min forkjærlighet for søtpoteten, og har et eget innlegg om den her. Min favoritt er og blir mosen, og den er en gjenganger her i huset. Jeg har laget den i mange versjoner, men har landet på den enkleste. Her får du oppskriften på hvordan jeg lager den – i en svær porsjon, så man kan nyte den i mange dager (ikke for mange, da).

Du trenger:

2 store søtpoteter

1 sellerirot (kan sløyfes, men gir mer smak)

1 ts himalayasalt

1 ts pepper

1 ts malt muskat

1 ts ingefærpulver (eller 1 cm revet, fersk ingefær)

2 ss ghee eller smør

Slik gjør du:

Skrell og skjær potetene og selleriroten i terninger. Kok i en stor kjele med masse vann til de er møre, ca 15 minutter.

Hell av vannet, og mos alt med en potetstapper eller gaffel. Bland inn ghee og krydder.

Ferdig! Kan serveres til alt. Ja, alt. Jeg har til og med brukt det som pålegg på brød.

7 thoughts on “Søtpotetmos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *