Chocolate chili – new and improved

Chocolate chili
Sjokolade i maten <3

Herregud, som jeg digger denne gryteretten. Kanskje er det kakaoen som snakker, men jeg er nesten forelska. Har laget den i et utall versjoner allerede, og den har blitt en favoritt hos hele familien. Jammen bra jeg oppdaget Melissa, som står bak originalchilien. Jeg har gjort den FODMAP-vennlig, og jazzet opp med grønnsaker.

Dropp søtpoteten for et lav-FODMAP måltid.

Du trenger:

700 gram kjøttdeig

2 ss kokosolje til steking

500 gram hakkede tomater

0,5 liter kraft

0,5 liter vann

1 søtpotet

2 persillerøtter

2 gulrøtter

0,5 squash

1 bunt vårløk, bruk den mørkegrønne delen

Krydderblanding:

1 ss tørket oregano

2 ss chilipulver (halver mengden om du ikke vil ha den så sterk)

2 ss spisskummen

1,5 ss kakaopulver

1 ts havsalt

Slik gjør du:

Brun kjøttdeigen i kokosoljen i en gryte. Bland krydderne i en skål, og bland det godt med kjøttdeigen. Når kakaopulveret har smeltet ordentlig inn, kan du tilsette grønnsakene, tomater, kraft og vann.

Nå skal det koke opp, og deretter putre i et par timer uten lokk. Eller så lenge du har tid til å vente, men med kortere koketid må du redusere mengden væske. En times koking krever nok bare halvparten av væsken i oppskriften, og da ville jeg bare droppet vannet, egentlig, og bare brukt kraft.

Server gjerne med persille eller andre urter til. Ikke forvent å få mye rester hvis man er flere enn to, jeg snakker av erfaring 😉

Chocolate chili

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *