Elgbiff med rotmos og grønne bønner

Vilt er så bra mat!
Vilt er så bra mat!

Elg! Eller «ælj», som jeg sier… Digg er det i alle fall. Jeg kunne spist vilt hver dag, tror jeg. I helga var jeg en tur i Mathallen og sjekket ut Bondens butikk for første gang. Brukte laang tid, for der var det mye godt! Det ble både elgkjøtt og svinenakke fra en glad gris (hallo, pulled pork!).

Så ble det entrecôte av elg til middag, og det var et episk måltid. Rett og slett. Prøvde meg til og med på litt stekt sopp ved siden av, som jo er vanlig tilbehør til vilt, men ikke noe for dem som holder seg unna FODMAPs. Littegrann gikk likevel bra. Sopp, rosenkål, blomkål og brokkoli er stort sett det folk bruker, men det er uaktuelt for meg. Potet likeså. Da finner jeg på noe annet!

Når det gjelder saus er jeg ikke så fin på det, trenger stort sett ingen. Her brukte jeg imidlertid bare litt kyllingkraft jeg hadde i kjøleskapet. Hadde også litt balsamicoeddik over grønnsakene. Siden jeg steker i en god del fett, blir kjøttet saftig uansett. Ettersom jeg kjører Whole30, er det også fint å bare bruke så naturlige «sauser» som mulig.

Du trenger:

Entrecôteskiver av elg

3-4 sjampinjonger (kan sløyfes)

Salt og pepper, biffkrydder/viltkrydder

2 ss andefett (eller annet fett) til steking

250 g grønne bønner

Rotmos:

4 gulrøtter

1 liten sellerirot

1 ss sennep

2 ss klarnet smør

Salt og pepper, 1 ts rosmarin og 1 ts muskat

Slik gjør du:

Start med rotmosen; Kutt gulrot og sellerirot i terninger, og kok dem møre, ca 15 minutter.

Mens grønnsakene koker kan du begynne å krydre kjøtt og kutte opp sjampinjong. Varm andefett i stekepanna, og surr soppen litt på medium varme før du legger biffene i panna med dem.

For en perfekt, medium stekt biff steker du på høy varme i et par minutter, og snur den. Når det pipler ut rød saft, er den klar. La kjøttet hvile mens du fikser tilbehøret.

Kok opp vann til bønnene. De skal bare koke i et par minutter. Skyll dem i kaldt vann etterpå, og ha på salt når du serverer.

Tilbake til rotmosen: Hell av vannet, og bruk en potetstapper eller gaffel og mos i vei. Bland inn sennep, klarnet smør og krydder, og bland godt. Ferdig.

Server gjerne med kraft som saus, eller bare stekefettet som er igjen i panna. Balsamicoeddik gir ekstra god smak på soppen.

2 thoughts on “Elgbiff med rotmos og grønne bønner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *