Fersk kjøttsuppe

kjottsuppe

Dette er skikkelig husmannskost! Jeg blir mer og mer glad i å prøve de tradisjonelle rettene våre, selv om jeg vanligvis er fan av mer krydret og eksotisk mat.

Denne er vel så lett som du får det: Du putter et helt stykke kjøtt oppi kokende vann, basically. Du skal ikke skjære det opp først, engang!

Det beste er om du har kjøtt med bein, for eksempel høyrygg. Det gir god smak OG alle de flotte næringsstoffene som sitter i beinet. Les mer om det her. Det eneste som kreves er tid. Kjøttet skal trekke – ikke koke – i et par timer, så det betyr at du må ha litt god tid. Det er kanskje det vanskeligste med denne suppa – jeg laget den på en fridag. Fordelen er at du får så mye mat at du har middag i flere  dager etterpå. Eller frys restene og spis en annen gang! Restemat er alltid bra.

Dropp søtpoteten eller bytt den ut med hvit potet for å gjøre suppa lav-FODMAP.

Uansett, her er oppskriften:

Du trenger:

Ca 1 kilo suppekjøtt, for eksempel bog eller høyrygg, helst med ben

2 liter vann

En bunt vårløk, der du kun bruker den mørkegrønne delen

1/2 sellerirot

1 søtpotet

Jeg brukte også en god slump lammekraft i tillegg til vannet.

Bare slipp hele kjøttbetan oppi.
Bare slipp hele kjøttbetan oppi.

Slik gjør du:

Kok opp vannet (og kraften, om du har), og legg så kjøttet oppi. Helt, ikke delt. Kok opp igjen. Bruk en skje eller slikkepott, og ta av skummet som danner seg. Legg oppi vårløk.

Nå skal kjøttet og vårløken trekke i et par timer.

Når det nærmer seg spisetid tilsetter du sellerirot og søtpotet, og lar det trekke med i et kvarters tid.

Nå tar du ut kjøttet, og skjærer opp i små biter. Ha dem oppi suppa igjen. Så kan du enten fiske ut vårløken (den er ganske vassen nå) eller la den være.

Server! Gjerne med friske urter og kanskje til og med brød. Et godt brød uten gluten, melk og andre skumle ting finner du her.

7 thoughts on “Fersk kjøttsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *